fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

U17 EM: Eesti 3-2 Austria

06.08.2023

Täna kohtub Eesti U17 koondis Austria ja Hispaaniaga, esimene kohtumine sai alguse 10:00. Eesti – Austria mängus kindlustas koondis esimese kolme mänguga endale võidu.

Noormeeste üksikmängus oli platsil taaskord Marti Joost minnes vastamisi Oliver Truchanowicz Schwarziga. Esimene geim sujus Joosti jaoks probleemideta ja enne intervalli kasvatatud edu hoidis eestlane edukalt võites 21:8. Teises geimis käis tihe rebimine kuni seisuni 8:8, intervalliks juhtis Joost 11:8. Mängu lõpetas eestlane seisult 13:11 kaheksa punktilise spurdiga ja Eesti sai esimese võidupunkti seisuga 21:11. Eesti 1-0 Austria.

Neidude üksikmängus tegi koondise peatreener taas vangerduse, kui seekord läks võitu jahtima Marija Paskotši, vastaseks Fiona Scrinzi. Sarnaselt esimesele mängule sujus kõik ilusti esimeses geimis ja Paskotši võitis geimi 21:12. Teises geimis sai Paskotši intervallile minna seisul 11:4, kuid siis tuli austerlanna tagasi mängu ja seisul 15:14 oli vahe minimaalne. Pärast vastase väikest spurti taastus eestlanna ja võitis geimi 21:16.

Mängu võidu kindlustasid Austria vastu meespaar Oliver Hani/Priit Põder, kelle vastasteks olid Aron Wsian/Thomas Wiesler. Avageimis olid Hani/Põder kindlad ja juhtisid intervalli ajaks 11:3, sealt edasi mindi sama rada pidi ja võideti geim 21:12. Teises geimis juhtis Eesti paar joogipausile minnes 11:6, geimi teine pool läks küll tasavägisemaks, kui Hani/Põder võtsid geimi endale seisuga 21:16. Eesti 3-0 Austria.

Järgmisena läksid platsile naispaarid, kui omavahel kohtusid Emilia Shapovalova/Romili Vakk ja Fiona Scrinzi/Amelie Thurnherr. Tasavägises avageimis läksid eestlannad joogipausile tagaajaja rollis 10:11. Geim jätkus ka tasavägiselt, kuid geimi juhtima ei suudetud minna ja geim kaotati 18:21. Teine geim jätkus kuni geimi lõpuni sarnaselt esimesele, kuid seekord suutsid Shapovalova/Vakk mängu viigistada seisul 20:20. Paraku sellest ei piisanud ja geim kaotati 20:22.

Viimasena läksid platsile segapaarid, kui vastamisi olid Rasmus Roogsoo/Lumikki Liias ja Shangzu Zhan/Hanna Gillesberger. Esimene geim algas tasavägiselt ja pausile läksid eestlased 10:11 kaotusseisus, edasi suutsid austerlased nelja punktilise spurdi teha. Roogsoo/Liias seda tagasi mängida ei suutnud ja geim kaotati 16:21. Teises geimis läksid geimi alguses eestlaste vastased juba oma teed, intervalliks oldi taga 5:11. Pärast seda suudeti veel 7 punkti võtta ja tuli vastu võtta 12:21 kaotus.

Täna õhtul algusega 18:00 kohtub alagrupi viimases mängus U17 koondis Hispaaniaga.

Võistluse tabelid saadaval siin ja otsepilt nähtaval siin.