fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti koondis alustas EM valikturniiri võidukalt

15.12.2022

Eesti koondis alustas Euroopa meistrivõistluste valikturniiri Hollandis 3:2 võiduga Iisraeli üle. Tähtsad punktid tõi koondisele üksikmängus Kristin Kuuba ja paarismängudes Kati-Kreet Marran/Helina Rüütel ning võidu kindlustasid Kristjan Kaljurand/Raul Käsner.

Avakohtumises läksid väljakule segapaarid, Eesti poolt Raul Käsner/Kati-Kreet Marran ja Iisraeli poolt Misha Zilbermann/Ksenia Polikarpova. Segapaaris tuli Eesti mängijatel pärast 29 minutilist kohtumist vastu võtta 14:21, 15:21 kaotus.

Naiste üksikmängus läksid vastamisi Eesti esireket Kristin Kuuba ja maailma 178. reket Heli Neiman. Keeruka esimese geimi keera Kuuba enda kasuks ja võitis geimi 21:18, teises geimis näitas Kuuba kindlamat mängu ja alistas vastase seisuga 21:18, 21:15.

Kolmandas kohtumises tegi enda koondise debüüdi Tauli Kilk minnes vastamisis tänavusel EM-il kolmanda koha saavutanud Misha Zilbermanniga. Seekord tuli Eesti juunioride esireketil vastu võtta 9:21, 9:21 kaotus.

Neljas kohtumine oli meie koondise jaoks väga tähtis kohtumine, kuna sellest sõltus kas Iisrael saab võidu või Eesti viigistab mängu. Selleks mänguks pandi naiste paarismäng, kus Kati-Kreet Marran/Helina Rüütelil olid teisel pool võrku Dana Danilenko/Ksenia Polikarpova. Esimene geim algas meie paari jaoks rabedalt ja geim kaotati seisuga 16:21. Teises geimis näidati kindlamat minekut ja alistati vastased seisuga 21:12, kolmandas geimis hoiti eduka rünnakuga geimi teisel poolel eduseisu ja geim võideti seisuga 21:15. Nõnda sai otsustavaks mänguks meeste paarismäng.

Eesti poolt astusid platsile Kristjan Kaljurand/Raul Käsner minnes vastamisi Maxim Grinblat/Ariel Shainskiga. Tasavägise kahegeimilise kohtumise kallutasid enda kasuks Kaljurand/Käsner seisuga 21:18, 21:16 ja kindlustasid Eestile avakohtumises võidu.

Homme läheb Eesti vastamisi kell 15:00 Itaaliaga.

Võistluste tabelid nähtaval siin ja otsepilt saadaval siin.