fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Kuuba ja Marran/Rüütel jäid pidama teises ringis

20.05.2021

Täna asusid Hispaanias, Huelvas BWF World Tour Super 300 kategooria turniiril võistlustulle Kristin Kuuba (BWF 51.) ja naispaar Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel (BWF 43.).

Esimeste eestlastena läksid veerandfinaali pääsu püüdma Marran ja Rüütel, kesk kohtusid Inglismaa paari Jessica Hoptoni ja Jessica Pughiga (BWF 170. ja 456.). Inglismaa paari jaoks oli see teine turniir koos mängides. Esimene geim kontrollisid inglased mängu täielikult, geimi alguses mindi kindlalt juhtima 9:0. Intervalliks oli tablool seis 11:5, pärast pausi hoidsid Hopton ja Pugh initsiatiivi enda kätes. Kasvatades edumaad suuremaks ja kindlustades esimese geimi võidu 21:9.

Teine geim algas Marrani ja Rüüteli jaoks edukamalt, kohtumist mindi juhtima 5:1. Sealt tulid siiski Hopton ja Pugh välja ning asusid geimi juhtima 8:6, sellele vastasid Eesti esinaispaar 5 punktilise spurdiga ja pausile mindi eestlannade eduseisus 11:8. Geimi teine pool hoiti mängu kindlalt enda kätes ja geimi võiduks läks vaja ühte geimpalli, see kindlustati seisul 21:12.

Otsustavas geimis saavutasid eestlannad kahjuks ainsa eduseisu seisul 3:2. Sellelt seisult võitsid Hopton ja Pugh seitse punkti järjest ja intervalliks olid nad kohtumist juhtimas 11:4. Eestlannasi nad tagasi mängu ei lasknud ja veerandfinaali pääse saadi võiduga 21:9, 12:21, 21:12.

Viimase eestlasena läks naiste üksikmängus platsile Kuuba, kelle vastaseks oli Prantsusmaa mängija Leonice Huet (BWF 109.). Selleski kohtumiseski läks vaja kõiki kolme geimi, et võitja välja selgitada. Esimene geim alustas Huet paremini minnes kohtumist juhtima 6:2, sealt tuli Eesti esireket ilusti välja ja viigistas nelja punktilise spurdiga mängu. Intervallini oli punkt-punkti mäng, kuid pausile pidi Kuuba minema tagaajaja rollis 9:11. Mäng jätkus võrdselt kuni 17:17 seisuni, sealt võttis prantslane kaks punkti järjest ja sellega sai indu juurde, et geim võita 21:18.

Teise geimi alguses alustas Huet taas hästi minnes kohtumist juhtima 6:3. Kolme punktilise kaotusseisu pööras Kuuba enda kasuks võites 10 punkti järjest ja tablool säras seis 13:6. Enam eestlane selja taha ei vaadanud ja kindlustas geimi võidu seisul 21:9.

Otsustav geim algas Kuuba jaoks hästi, ta läks kohtumist juhtima 5:2, sellest aga ei piisanud ja kaotusseisu pööras Huet eduseisuks minnes geimi juhtima 9:7. Pausile mindi tema juhtimisel 11:10. Edasi oli mäng tasavägine ja viigiseis oli veel seisul 18:18. Kahjuks, seekord võttis prantslanna kolm punkti endale ja pääses veerandfinaali võiduga 21:18, 9:21, 21:18.

Võistluste tulemustega saab tutvuda siin ja otsepilt on saadaval siit.