fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Murufondi stipendiaadid Catlyn Kruus ja Mario Kirisma

03.09.2020

29. augustil toimus Tallinna Sulgpalliklubi korraldatud kuues Koit Muru mälestusturniir. Algselt pidi turniir aset leidma märtsis, aga kahjuks oli Muruturniir just esimene, mis COVID-19 viiruse tõttu ära jäi. Seda suurem oli rõõm turniir nüüd ikkagi korraldada  ja kõiki osalejaid näha.

Koit Muru mälestusturniiri korraldavad tema õpilased eesmärgiga austada oma treenerit. Samuti on eesmärgiks tuua kokku erinevate põlvkondade tegevsportlased ja harrastajad ning meelitada sulgpalli mängima ka need, kes sellest suurepärasest ja ilusast sportmängust kunagi eemale jäänud või selleni veel teed leidnud ei ole ning koguda rahalisi vahendeid Murufondi.

Turniiri avas tervituskõnega Sulgpalliliidu uus president Ulla Helm. Anti üle kaks Koit Muru noore sportlase stipendiumit, mõlemad summas 1 000 eurot. Stipendiumile kandideeris sellel aastal 6 noort. Korraldajate otsusel said stipendiumi Catlyn Kruus (Sulgpalliklubi Triiton) ja Mario Kirisma (Tallinna Sulgpallikeskus).

Kuuendal Muruturniiril lõi kaasa 108 mängijat. Taas kohtusid Muruturniiril inimesed, kes pole kaua aastaid näinud – sulgpallisõprade taaskohtumine ongi Muruturniiri üks eesmärke. Sellega võime VI Muruturniiri toimumise lugeda kordaläinuks, sest lisaks rõõmsatele sportlikele ja seltskondlikele emotsioonidele õnnestus osalustasudest koguda Murufondi üle 2000 euro.

Murufondi eesmärk on toetada noori andekaid sulgpallureid oma ande teostamisel tippspordis. Murufondist antakse välja Muruturniiri noorte sportlaste stipendiumid. Samuti toetab fond Sulgpalliliidu noorte talentide programmi, mis aitab noori andekaid sulgpallureid nende sporditeel, et neil oleks kõik võimalused jõuda rahvusvahelises konkurentsis tippu.

Murufond kannab nime kauaaegse sulgpallitreeneri Koit Muru auks. Koit Muru tegutses treenerina üle kolmekümne aasta. Tema käe alt sirgusid mitmed omaaegsed Eesti tipud ja meistrivõistluste medalivõitjad. Ja veelgi rohkem oli neid, kellele treener Muru andis kaasa sulgpalli armastuse ja teadmise, et ausus, töökus ja vastase austamine on spordi alusväärtused.

Korraldajad tänavad turniiri toetajaid – Autospirit, Yonex, Hansapost, THConsulting, Saku, Kumu kunstimuuseum, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet – kõiki annetajaid ja osalejaid. Eriliselt suured tänusõnad lähevad meie fotograafile Oleg Hartšenkole (XO Foto) ja Juri Kartakovile suurepärase väljakutse algatamise eest Facebookis. Samuti täname Tanel ja Taimar Taltsi ning Mario Kirismad ja Robin Schmaltzi, kes Murufondi toetuseks ägeda paarisduelli maha pidasid.

Murufondi tegevust on võimalik kõigil toetada, tehes annetuse kontole EE312200221068565010 (saaja: Eesti Sulgpalliliit, selgitus: Murufondi toetus).

Turniiri tulemused leiad siit ja pildigalerii siit.

Kohtumiseni uuel aastal!