fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Sulgpalli aasta algas GP-3 võistlusega

06.01.2020

Neljas liigas mängiti Tartu Ülikooli spordihoones kahe päeva jooksul kokku 294 kohtumist 14 väljakul. Kohal oli enamik Eesti selle ala paremikust välja arvatud meie esireketid Raul Must ja Kristin Kuuba, kes seekord kaasa ei teinud,

Eelmise aasta esikohta suutsid Meistriliigas ainsatena kaitsta meespaarismängus viis aastat järjest Eesti meistrivõistlustelt kulla noppinud Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner (mõlemad TÜASK). Kõigil kolmel selle hooaja etapil on finaalis nende vastasteks olnud Mikk Järveoja (TÜASK) ja Mihkel Laanes (Triiton) ning kõigil puhkudel on favoriidid peale jäänud, seekord kogu turniiri viimases kohtumises 21:17, 21:14.

Meesüksikmängus ei õnnestunud Laanesel septembris Lasnamäe sulgpallihallis ja novembris Tondiraba sulgpallihallis jätkunud võidukat seeriat kodus jätkata, sest finaalis osutus ületamatuks Hans-Kristjan Pilve. Neljanda asetusega Veeriku Badmintoni esindaja kaotas küll avageimi kindlalt 13:21, kuid pallivahetused olid haaravad ning teises geimis osad vahetusidki. Pilve võitis selle 21:11 ning jätkas kindlamalt ka otsustavas geimis. Kaotusseisus 14:19 võttis Laanes kogu jõu ja oskused kokku ning jõudis viigiseisuni 20:20, kuid järgmised punktid teenis mulluste Eesti meistrivõistluste pronksimees Pilve.

Head mängu näitas taas selle hooaja Balti noorte meistrivõistluste üks kangelasi Tauri Kilk (Triiton), kes poolfinaalis kaotas endast seitse aastat ja kaks päeva vanemale Laanesele vaid 18:21 ja 17:21. Sel turniiril esimese asetuse saanud Karl Kert (Veeriku Badminton) jäi oma klubikaaslase Pilve vastu mängides allajääjaks hoopis kindlamalt, teenides geimides vastavalt 8 ja 10 punkti.

Naistel juba kolm etapivõitjat

Naisüksikmängus on sel hooajal kõigil etappidel parimaks osutunud Triitoni sulgpallur, kuid võitja on alati olnud erinev. Tartus tõusis Helis Pajuste ja Catlyn Kruusiga ühele pulgale Kati-Kreet Marran. Tartu etapil kahes finaalis osalenud Marran alistas poolfinaalis Kruusi 26:24, 21:11 ning pidas finaalis võrdsete heitluse ülikooli klubi esindava Ramona Üprusega. Avageimis vajas Üprus kahel korral veel vaid ühte punkti, et võit kätte saada, kuid saamata need jäidki – Marran võitis geimi 24:22. Kas tõi napp edu pingelanguse, kuid teise geimi võitis kindlalt (21:10) Üprus. Otsustavas geimis juhtis algusest peale punkti-paariga kogenum Marran ning võitis selle 21:18.

Teist esikohta püüdis Marran segapaarismängus koos Raul Käsneriga (TÜASK). Pühapäeva hommikul peetud poolfinaalis kulus neil Mihkel Taltsist ja Kertu Margusest (mõlemad TÜASK) jagu saamisele kolm geimi ning finaali avageimis Kristjan Kaljuranna ja Hannaliina Piho (mõlemad TÜASK) vastu oli seda ka tunda – 13:21. Teises geimis olid Käsner – Marran ees 19:16, kuid lubasid vastasel viigistada (20:20) ja ettegi minna (21:20), kuid võitsid seejärel kaks punkti järjest ja olid omakorda ise ühe punkti kaugusel geimivõidust. See jäi aga ikkagi tulemata. Esimese asetusega mullused Eesti meistrid Kaljurand – Piho võitsid geimi 24:22 ja seega kogu turniiri.

Kaljuranna kõrval kerkis Meistriliiga seekordse etapi teiseks kahekordseks võitjaks Hannaliina Piho, sest naispaarismängu finaalis mängis ta koos klubikaaslase Sale-Liis Teesaluga kindlamalt kui Kruus ja Üprus – 21:15, 21:12.

Kui Meistriliigas jätsid tartlased kõik esikohad koju, siis esiliigas oldi külaste vastu veidi  heldemad. Vaid meesüksikmängu võitis Martin Kangur (Triiton) ja meespaarismängu parimad oli Imre Hansen (TÜASK) ja Sten Rääbis (Triiton). Naisüksikmängu finaalis tuli Krisliin Rohtlal (Triiton) tunnistada Riina Tähe (Võru) paremust, naispaarismängus jätsid Täht ja teine võrulanna Helin Külm teise koha medali Kadi Kaasikule ja Katre Siliksaarele (mõl. Triiton). Segapaarismängus võidutses Tallinna Sulgpalliklubi paar Toomas Vallikivi – Triinu Tombak. Koos mängides Eesti meistrivõistlustelt selles mänguliigis kaks hõbedat (1991 ja 1993) võitnud Einar Veede (TÜASK) ja Marju Velga (Tallinna Sulgpalliklubi) olid teised ka seekord.

Peakorraldaja mängis poolfinaalis

Võistluse peakorraldaja kandam oli taas 21-kordse Eesti meistri Heiki Sorge õlul, kes aga kogu asjaajamise kõrval jaksas ka ise tublilt kaasa lüüa. Koos Ronald Üprusega (Triiton) võideti meespaarismängus oma alagrupis kõik kolm vastaspaari ning tee tõusis püsti alles poolfinaalis hilisemate võitjate Kristjan Kaljuranna ja Raul Käsneri vastu. „Eks raske juba on, spetsiaalset trenni ju enam ei tee, aga õpetajana on mul reket kogu aeg käes ja kui sparringut on vaja, siis olen alati valmis. Huvitav on mängida koos oma õpilastega ja oma õpilaste vastu. Nii näed treenerina otsepildis kõige paremini, mis õpetatust külge on jäänud ja millest veel vajaka jääb,“ arvas mullu novembris oma 45. sünnipäeva pidanud Sorge. 

Grand prix’ sarja neljas etapp peetakse 15. ja 16. veebruaril Tondiraba Sulgpallihallis ja Tallink Tennisekeskuses, viies ja viimane etapp on 11. ja 12. aprillil taas Tartus, ülikooli spordihoones.