fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2035
White Stripe Element

Ilmub raamat “Nõo sulgpalli lugu”

14.10.2024

Pikaaegne treener ja Nõo Sulgpalliklubi eestvedaja Mart Mäerand on koostamas raamatut sulgpallielust ja tähtsündmustest Nõos. Raamatus tuleb juttu, kuidas Nõo sulgpalliklubi alguse sai, millised on olnud meelejäävamad ja värvikamad sündmused ja saavutused. Nõo sulgpallielu meenutavad endised ja tänased tippmängijad Piret Hamer, Helen Reino, Kristin Kuuba, Helina Rüütel jt. Raamatukaante vahele mahub ka meeleolukat pildimaterjali ja statistika ülevaade Nõo sulgpallurite saavutustest.

Toeta selle ainulaadse raamatu väljaandmist ja soeta see ka endale:

Toetus 25 € — anname teada toetaja nime sotsiaalmeedias ja blogis nsk.ee ning toetaja on oodatud raamatu esitlusele 12. aprillil 2025 kell 12.00 Nõo Spordihoonesse.

Toetus 50 € ja enam — kehtib eelnev tekst ja lisaks on soovi korral võimalik saada ühe raamatu omanikuks.

Toetus palume kanda: a/a EE302200001102353340 Swedbank, saaja: Mart Mäerand, selgitusse „raamatu trükikulud“.

Raamatu koostaja Mart Mäerand, toimetaja küljendaja Kai Toom. Trükkimise korraldamise on enda hooleks võtnud kirjastus Koolibri.

Treener Mart Mäeranna pöördumine:

“Hea sulgpallirahvas!

Miks tuli niisugune mõte — talletada kaante vahele Nõo sulgpalli lugu?

Nõo sulgpallielu on olnud üsna üllatuslik ja kireva looga — miks mitte neid mälestusi kokku panna ja säilitada tähtsamad momendid. Endistel mängijatel ja lastevanematel oleks vast siis võimalus taaselustada toredaid mälestusi.

Leidsin toeks ka, et endistele mängijatele on siiski Nõo sulgpallielu korda läinud. Lähtepunktiks said Piret Hameri referaat „Sulgpall Nõos aastatel 1975–1997“, Helen Reino uurimustöö „Sulgpall Nõos aastatel 1998–2001“, vilistlaste album meenutustega „Nõo Sulgpalliklubi 2000–2012“. Ka on alates aastast 2008 olemas Nõo Sulgpalliklubi blogi 140 kirjutise ja pildimaterjaliga.

Nõo sulgpalli lugu tulebki võtta kui Nõo spordielus toimunud sündmusi ja sellega kaasnenud emotsioone, õnnestumisi, uusi sõpruskondi, saadud elukogemusi jne. „Kirsiks tordil“ on Nõo jaoks Eesti esimene individuaalsete tiitlivõistluste medal sulgpallis ja Nõo Sulgpalliklubist välja kasvanud Kristin Kuuba mängimine Tokyo ja Pariisi olümpiamängudel.

Raamat „Nõo sulgpalli lugu“ mahuga 192 lehekülge sisaldab tekste ja rohket pildimaterjali Nõo Sulgpalliklubi tegemistest algusaastatest peale. Sisu koosneb kuuest osast:

I osa — Sulgpalli ajalugu: maailmas, Eestis, Nõos. Nii see algas. Meenutused: Piret Hamer, Helen Reino, Evelin Vilkmann.

II osa — Nõo sulgpallurite meenutused, nende album 2000–2012.

III osa — Väljavõtted ja pildimaterjal Nõo Sulgpalliklubi blogist 2008–2024. Meenutused: Helina Rüütel, Kristin Kuuba, Kati Kreet Marran, Siim Järveoja, Albert Tamm.

IV osa — Mitte ainult sulgpallist. Mardi antiikolümpiamängud (1999–2011).

V osa — Tänud kaasteelistele.

VI osa — Nõokate Eesti noorte ja juunioride meistrivõistluste medalivõitjad 1990–2024. Nõo Sulgpalliklubi Eesti meistrivõistluste medaliomanikud.

Raamatu eksemplarid(trükiarv 200) ei lähe müüki, need on mõeldud kinkimiseks edukatele sulgpalluritele, samuti kaasteelistele ja teistele tublidele abilistele. Soovi korral on võimalik toetada raamatu väljaandmist rahaliselt ja ühtlasi soetada endalegi raamat.

Olen tänulik kõigile toetajatele, et saan jäädvustada väikese Nõo tublide mängijate teekonnad.”

Lugupidamisega

Mart Mäerand