fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2035
White Stripe Element

Romili Vakk

10.09.2024

14-aastane Tartust pärit Romili Vakk teeb juba silmad ette ka vanemates vanuseklassides

Hetkel valitsev kahekordne U15 vanuseklassi Eesti meister osales kevadel toimunud Eesti Juunioride Meistrivõistlustel, kus ta saavutas teise koha nii neidude üksikmängus kui ka segapaarismängus.

Romili valiti ka 2024.aasta Murufondi stipendiaadiks. Murufond kannab nime kauaaegse sulgpallitreeneri Koit Muru auks, kes tegutses treenerina üle kolmekümne aasta. Tema käe alt sirgusid mitmed omaaegsed Eesti tipud ja meistrivõistluste medalivõitjad.

 

Palun räägi täpsemalt kes oled ja kust tuled

Minu nimi on Romili Vakk ja olen neljateist aastane. Elan Tartus, käin Tartu Hansa Kooli 8.b klassis ja treenin Tartu sulgpalliklubis Triiton.

Romili, Sind valiti sel aastal Murufondi stipendiaadiks. Mis tunne oli osutuda valituks ja kuidas aitab see Sind sportlasena edasi.

See tuli mulle väga suure üllatusena, kuna ma ei teadnud, et olin nomineeritud. Kindlasti motiveerib see mind rohkem töötama ja  veelgi rohkem vaeva nägema.

Kuidas leidsid oma tee sulgpallitrenni, milliste spordialadega oled veel tegelenud

Kui olin esimeses klassis, tuli Triitoni sulgpallitreener Liis Simpson meie kooli kehalise kasvatuse tundi sulgpalli tutvustama. Tunnis alustasime kõksutamisega ja ausaltöeldes see spordiala mulle alguses huvi ei pakkunud. Tunni lõppedes jagas Liis meile flaierid, et saaksime tulla proovitrennidesse. Kodus andsin flaieri vanematele, nad soovitasid mul minna, kuid ma olin sellele vastu. Juba lasteaias käisin kergejõustiku trennis ning ka see meeldis mulle tegelikult väga. Käisin siiski sulgpalli proovitrennides 2 nädalat ning otsustasin sulgpallile võimaluse anda. Esimene treener Liis Simpson oskas sulgpalli väga lõbusaks ja mänguliseks muuta ja oli igati tore ja sõbralik.

Kas oli raske teha valik sulgpalli ja varasema trenni vahel. Miks?

Esimesel kolmel aastal olin veendunud, et käin kergejõustiku kõrvalt lihtsalt lõbu pärast ka sulgpallis. Peamine rõhk oli kergejõustikul.Sulgpalli trennidesse jõudsin ainult paar korda nädalas. Otsuse, et lõpetan kergejõustiku ja tegelen ainult sulgpalliga, tegin 2020.aasta septembris. Sain pakkumise Triitoni eliit-gruppi. Uued trenniajad olid igapäevased ning kattusid kergejõustiku trennidega.

Kes on Sinu kõige suurem toetaja, kes aitab sul saavutada parimad tulemused spordimaailmas. Kelle peale võid alati loota?

Kindlasti üks suurimatest toetajatest sulgpallis on minu treener Mihkel Talts. Ta on väga mõistev ja motiveeriv treener, kelle abile saab alati loota. Et vaimset poolt ka toetada, olen alustanud koostööd ka mentoriga, kuid see on alles väga värske. Suureks toeks on kindlasti ka minu ema Kaidi Liiv.

Kirjelda oma treeningnädalat. Kui palju treenid?’

Iga treeningnädal on erinev ja teen erinevas mahus trenni. Kõigil tööpäevadel on õhtuti grupitrennid ja kaks korda nädalas treenime ka hommikuti enne kooli. Põhiliselt sõltub treeningute arv sellest, kas nädalavahetusel on võistlused või mitte. Suvel ja kooli vaheaegadel on trenn enamasti kaks korda päevas.

Nagu näha on Sinu treeningkoormus suur, kuidas sa suudad hoida kõike tasakaalus, et leida aega pere ja sõprade jaoks.

Enamik minu lähemaid sõpru tegeleb samuti sulgpalliga. Me teeme koos trenni, seega ka meie ühine ajaveetmine on ühildatud. Tihti on ka nädalavahetustel võistlused nii Eestis kui ka välismaal. Ka seal saame nii koos võistelda kui ka aega veeta. Perega koosolemiseks püüan leida aega vabadel nädalavahetustel, mida ei ole just kuigi palju.

Millised on olnud Sinu parimad rahvusvahelised tulemused?

Oma parimateks rahvusvahelisteks tulemusteks pean-

  • 2023.aastal Latvia U17 International – üksikmängu 3.koht
  • 2024.aastal Latvia U17 International – naispaarismängu 2.koht
  • 2024.aastal Malow Polish U17 International- 3.koht

Püsivaks paarismängupartneriks on mu klassiõde ja hea sõbranna Kaisa Liis Lepp.

Lisaks sellele, et võidad, mis on Sinu jaoks definitsioon heast mängust?

Lisaks võitmisele on kindlasti oluline ka see, et tunneksin ennast mängus kindlalt. Kindluse all mõtlen seda, et julgen mängida ja proovida erinevaid lööke. Kindlasti on mängus minu jaoks oluline ka see, et suudaksin säilitada rahu ka pärast lihtvigade tegemist ja ka pärast läbimõtlematuid lööke. Heaks mänguks saab lugeda ka sellist mängu, kui vastane on väga tugev, kuid suudan temaga võrdselt mängida ja ei anna mängu lihtsalt käest ja pingutan lõpuni.

Millised on Sinu lähimad ja kaugemad eesmärgis spordis?

Minu lähimad eesmärgid spordis on mängida hästi 2025. aastal toimuvatel U17 Euroopa meistrivõistlustel. Kaugemateks unistusteks on ka Olümpia, kuid sinna on veel väga pikk tee.

Räägi mõni huvitav fakt või naljakas juhtum, mis juhtus Sinuga välisvõistlustel.

2023. aasta suvel käisime Leedus välisvõistlusel. Kohale jõudes avastasime, et meie hotell on  täpselt kiriku vastas. Tuppa jõudes märkasime, et meie toa seinale on riputatud rist. Algul ei teinud me sellest välja, kuid õhtul tagasi hotelli jõudes hakkas see rist meid hirmutama. Viisime selle sõprade tuppa ja jätsime selle sinna. Enda äraolekuks olime ukse kogemata praokile unustanud. Enda tuppa tagasi jõudes avastasime, et rist on tagasi meie seinal. Otsustasime selle viia hotelli administratsiooni. Hommmikul saime veel natuke noomida, et olime risti seinalt eemaldanud.