fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2035
White Stripe Element

Marti Joost

10.09.2024

Nõo Spordikooli sulgpallur Marti Joost, tegi tänavusel U15 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel suurepärase debüüdi saavutades poiste üksikmängus 5. koha. Saame läbi allpool küsitavate küsimustega lähemalt Martiga tuttavaks.

  1. Tere, Marti räägi täpsemalt kes oled ja kust sa tuled?

Mina olen Marti Joost. Õpin Nõo Põhikooli 8. klassis. Elan Nõo vallas ning treenin Nõo Spordikoolis.

  • Kuidas sa jõudsid sulgpalli juurde (vanus, esimene treener jne) ja kas mingi teine ala pakkus ka huvi?

Lasteaias hakkasin 5 aastaselt mängima jalgpalli. Trennid olid 2 korda nädalas, aga tahtsin rohkem trenni teha. Mäletan, et ema viis mu sulgpalli trenni esimese klassi oktoobrikuus. Olin 7 aastane. Sellel hetkel ei teadnud mu pere veel sulgpallist midagi. Vanemad arvasid, et see on reketiga üle võrgu toksimine, aga seda see ala ei ole. Esimeseks treeneriks oli Mart Mäerand, kellele lisandus hiljem Mati Soo. Mul oli tol hetkel põhialaks jalgpall. Jalgpalli kõrvalt muutus sulgpall aina tähtsamaks.

  • Kes sul nö tasutajõududeks on, et enda potsentsiaal realiseerida?

Minu taustajõududeks on treenerid Mart Mäerand, kellega teen individuaaltrenne , kes koostab üldkehalise ettevalmistuse (ÜKE) kavasid , hoiab silma peal  jõutreeningutel ja Mati Soo, kes on sellest sügisest meie grupitrennide treener. Taustajõududeks on veel füsioterapeudid Maarja Kalev, kes teeb mulle jõutrenniks kavasid ning teine Nõo Spordihoones tegutsev füsioterapeut Liina Allik, kes aitab mind sõbrana ning teeb vajadusel massaaži .. Muidugi toetavad mind igatpidi vanemad  Toomas Joost ja Hedi Joost.

  • Millal ja miks otsustasid täielikult sulgpallile keskenduda? (Googlest leidsin, et eelmine aasta mängisid veel jalgpalli)

Otsustasin jalgpallist loobuda ja sulgpallile keskenduda 2021 aasta augustis, kuigi tulime 2021. aasta U14 klassi Eesti meistriteks tiimiga FA Tartu Kalev. Otsustasin jalgpallist loobuda, sest nägin suuremat võimalust maailmatippu jõuda idividuaalalal nagu seda on sulgpallis üksikmäng.

  • Kes sul nö tasutajõududeks on, et enda potsentsiaal realiseerida?
  • Kas oled midagi jalgpallist ka saanud sulgpalli ülevõtta, et olla edukam?

Olen tänu jalgpallile saanud teatava platsi nägemise, et näha, kus vastane väljakul paikneb. Sain endale kiiruse ja vastupidavuse samuti jalgpallist.

  • U15 vanuseklassis meil juba tekkinud nö „titaanide heitlus“ sinu ja Rasmus Roogsoo näol. Kas leiad, et sellisel tasemel konkurents viib sind kiiremini edasi?

Sellisel tasemel konkurents aitab kindlasti areneda ja ma arvan, et see tuleb meile mõlema arengule kindlasti kasuks.

  • Kas Rasmusega kohtudes on mentaliteet, et mis platsil juhtub jääb platsile ja pärast mängu saate kohe paarismängule ntks keskenduda?

Jah, mentaliteediks Rasmusega kohtudes on, et mis juhtub platsil jääb platsile. Eks ikka peale mängu 2 minutit ei räägi, et maha rahuneda, aga siis saab juba näiteks paarismängule keskenduda.

  • Said U15 EM-il suurepärase tulemusega hakkama, kuidas enda esitustega Ibizal rahule jäid? Kas jäi midagi ka kripeldama?

Oma esitlusega Ibizal jäin ma väga rahule. Mängisin hästi ja tulemus oli ka hea. Eks ikka tahad ja mõtled medalist kui nii lähedal sellele oled. Oleksin tahtnud veerandfinaalis prantslase Arthur Tatranovi vastu saada natuke rohkem punkte kui 14:21; 13:21, sest rallid olid pikad ja tasavägised. Kokkuvõttes oligi esinelik veel tugevam kui mina. Selle jaoks ongi nüüd vaja treenida, et nad enam minust tugevamad ei oleks. See tunne, mis veerandfinaali mängides oli, oli äge, sest ma küll kaotasin mängu kuid väikesed Hispaania poisid, kes olid niisama seda võistlust vaatama tulnud olid minu poolt ja terve saal karjus „Marti“ , „Marti“. Samuti elasid ka kõik mu koondise kaaslased ja sugulased mulle häälekalt kaasa. See oli uhke tunne.

  1. Mis on sul selle hooaja eesmärgid?

Sellel hooajal on mul veel 3 võistlust, kõik Eestis. 1) Eesti Meistrivõistlused, millel tahaks vähemalt üksikmängus ja paarismängus U15 klassi Eesti meistriks tulla. 2) Estonian International, millel mängin vanemat U17 vanuseklassi, sest soovin häid, raskeid ja arendavaid mänge. 3) Balti matš, U16 vanuseklassis ja teha ka seal hea tulemus. Soov on järgmine aasta Euroopa U17 turniiridel reitingu punktide  kogumist jätkata.

  1. Kas oled endale paika pannud ka pikema ajalisemad eesmärgid? Kui jah, mis need on?

Pikemaajalisemaks eesmärgiks on meil 2026. aasta Juuniorite Euroopa Meistrivõistlused, kus tahaksin väga hästi esineda.

Aitäh!