fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2035
White Stripe Element

Andrei Schmidt

10.09.2024

Tõusev täht Andrei Schmidt naudib sulgpalli, kuna väljakul sõltub kõik ainult temast.

Tartust pärit 17-aastane Andrei Schmidt, kes treenib igapäevaselt Tartu Sulgpalliklubis Triiton treener Robert Kasela käe all, on näidanud viimase aasta jooksul suurt arenguhüpet. Eelmisel kevadel toimunud Eesti Juunioride Meistrivõistlustel tuli ta kolmekordseks Eesti Meistriks. Samuti oli ta üks neljast koondise liikmest esindamas Eestit Juunioride Maailmameistrivõistlustel, kus neil õnnestus koos tiimiga saavutada maailmas 16.koht.

Andrei, palun räägi natukene endast

Minu nimi on Andrei Schmidt ja ma olen pärit Tartust. Olen 17-aastane ja tegelen sulgpalliga siinsamas- Tartu Sulgpalliklubi Triitonis. Kokku olen tegelenud sulgpalliga juba 8 aastat. 

Kuidas jõudsid sulgpalli juurde? Kas oli ka teine spordiala, mille vahel pidid valima?

Sulgpallitrenni läksin ma 9-aastaselt peale seda, kui minu sõber, kes samuti tegeles sulgpalliga, soovitas mulle seda spordiala. Algul ei olnud mul suurt soovi käia seal, kuna tegelesin samal ajal jalgpalliga, mis oli ka prioriteediks järgmiseks kolmeks aastaks. See muutus, kui hakkasin märkama tulemusi ja aru saama, et sulgpalliväljakul kõik sõltub ainult sinust ja mitte kellestki muust. 13-aastaselt võtsin otsuse vastu, et jään sulgpalli juurde.

Kes on need, kelle tugi aitab Sul saavutada kõrgeid tulemusi sulgpallimaastikul?

Mitmekülgne tugi, mis on mind spordimaailmas edasi viinud, ulatub treeningkaaslastest kuni sponsoriteni. Üks oluline osa minu teekonnast on olnud minu praegune treener Robert Kasela, kellega me jagame igapäevaseid pingutusi sulgpalliväljakul. Tema panus on olnud väga oluline minu saavutustele ja arengule mängijana. Lisaks suurt rolli mängib minu arengus Triitoni klubijuht Mart Siliksaar, kes pidevalt motiveerib mind paremaks mängijaks saama. Samuti ei saa mainimata jätta minu vanemate olulist tuge ja toetust, nad on alati olnud minu suurimad fännid.

Räägi oma treeningnädalast. Kui palju treenid?

Minu treeningnädal sõltub sellest, kas ja millal on tulemas võistlused. Tavalisel treeningnädalal, kus võistlusi ei toimu, on mul 5-6 sulgpallitrenni ja 2-3 üldkehalise ettevalmistuse trenni. Kui on võistluste nädal, siis tavaliselt on 3-4 sulgpallitrenni ja 1 üldkehalise ettevalmistuse trenn.

Miks just sulgpall? Kuidas see sinu südame võitis?

Nagu ka varem mainisin, üks põhjustest oli kindlasti see, et enne sulgpalli ma tegelesin meeskondliku spordialaga ejl jalgpalliga. Arusaam, et mängu tulemus sõltub põhimõtteliselt ainult sinust, tuli minu jaoks positiivse üllatusena. Samuti üheks põhjuseks oli ka see, et sulgpall on nii mitmekülgne mäng, siin on vaja nii füüsilist võimekust, tehnilisi oskusi, vaimset tugevust kui ka mängulugemise annet.

Mis on olnud sinu parimad rahvusvahelised tulemused?

Minu parimad rahvusvahelised tulemused on: 

  1. Kaksikvõit Yonex Estonian Junior Internationalil 2023
  1. All England Junior 2. koht paarismängus
  2. 3/4 koht paarismängus Swedish Junior Openil 2023
  3. 16. koht juunioride Maailmameistrivõistlustel Eesti koondisega

Mis on sinu jaoks definitsioon heast mängust? Lisaks sellele, et võidad.

Minu jaoks hea mäng tähendab seda, et ma suudan anda väljakul endast parima ja võidelda lõpuni. 

Räägi palun oma lähematest ja kaugematest eesmärkidest.

Selle aasta suurim ja tähtsaim eesmärk on võita medal Euroopa Juunioride Meistrivõistlustel. 

Minu eesmärk täiskasvanute klassis on jõuda Euroopa tippu ja esindada Eestit Olümpiamängudel.

Sünniaeg – 27.06.2006

Kool – Tartu Jaan Poska Gümnaasium

Reket, millega mängid – Yonex Astrox 100ZZ

Riietus – Yonexi riietus