fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2035
White Stripe Element

Kaljurand ja Rüütel võitsid Lätis Euroopa karikaetapi

01.09.2024

Euroopa karikaetapil Riias tõid segapaarismängus Eestile võidu Kristjan Kaljurand ja Helina Rüütel. Helina Rüütel jõudis poolfinaali ka naiste paarismängus.

Eesti segapaarismängu meistrid võitsid esmalt Ukraina paari Kunini ja Vantsarovskat 21-12, 21-5. Seejärel võideti norralasi Jonas Osthasseli ja Julie Abusdali 21-17, 21-16. Veerandfinaalis olid eestlaste vastas eelmise aasta U17 vanuseklassi Euroopa meistrid Ewan Goulin ja Agathe Cuevas. Noored prantslased alustasid mängu hoogsalt, kuid Kaljurand ja Rüütel panid oma kogemused lõpuks maksma võites mängu 9-21, 21-14, 21-16.

Poolfinaalis kohtusid eestlased teise paigutusega rootslaste Ludwig Axelssoni ja Jessica Silvennoineniga. Ka tolles mängus läks vaja kolme geimi. Peale napilt kaotatud avageimi läksid Kaljurand ja Rüütel finaali tulemusega 20-22, 21-19, 21-17. Finaalis mängiti iirlaste Joshua Magee ja Moya Ryaniga. Finaalgi kulges eelneva kahe mängu rütmis. Esimeses geimis otsustavatel punktidel olid paremad iirlased, kuid sealt edasi näitasid kindlat ja ründavat mängu Kaljurand ja Rüütel võites tiitli 19-21, 21-16, 21-15.

Naiste paarismängus jäi Helina Rüütel koos Kati-Kreet Käsneriga jagama kolmandat kohta. Esimestes ringides võitsid Rüütel ja Käsner Poola paari ja koduseid noori konkurente Kaisa Liis Leppa ja Romili Vakki. Veerandfinaalis alistati Leedu parimate sekka kuuluvad Jore Kavaliauskaite ja Jorune Salnaite 21-16, 21-14. Poolfinaalis kohtuti teise asetusega Poola paari Anastasia Khomichi ja Daria Zimnoliga, kellelt tuli vastu võtta kaotus 17-21, 16-21.

Veerandfinaali mängisid eestlastest end veel naiste paarismängus Catlyn Kruus ja Ramona Üprus ning meeste paarismängus Karl Kert ja Tauri Kilk. Üksikmängudes jäi eestlaste laeks pääs kaheksandikfinaali kuueteistkümne parima sekka.