fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti koondis seenioride EM-l

23.08.2024

Pühapäeval, 25. augustil, algavad Belgias Heusden-Zolderis seenioride Euroopa meistrivõistlused. EM-l osaleb rekordarv mängijaid, kokku 1554 sulgpallurit. Ka Eesti koondis on läbi aegade suurim 19 sportlasega.

Esimeste eestlastena astuvad väljakule 50+ vanuseklassi segapaaris Einar Veede ja Piret Van De Runstraat, kes alustavad võistlemist pühapäeval ca 10.45 prantslaste Martial Giroux ja Valerie Bruerre vastu.

Esimesel võistluspäeval läheb väljakule ka Terje Arak 55+ segapaaris koos soomlase Pasi Salhojaga, kellega mängitakse inglaste Alan A Alexanderi ja Lesley Palletti vastu.

Üksikmängudes on 35+ vanuseklassis Grete Talviste vastane Sabine Devooght Belgiast ja Sandra Kamiloval Maria Steinmann Austriast. 40+ vanuseklassis on Kätrin Lepp vastamisi Alexandra Bertocchiga Prantsusmaalt. 50+ vanuseklassis mängib Piret Van De Runstraat Kärt Iona Platts-Millsiga Inglismaalt.

Meeste üksikmängus 35+ vanuseklassis mängib Vahur Lukin avapäeval prantslase Mickael Sabatieriga ja Karl Kivinurm belglase Arnaud Goncettega ning Raido Rozenthal inglase Nikita Kolomniniga. Loos tõi 50+ vanuseklassis Tanel Taltsi vastaseks taanlase Henrik Wahlstroem-Hanseni. 60+ üksikmängus on Rauno Kristel vastamisi austerlase Ernst Liskaga.

Naiste paarismängus on 40+ vanuseklassis Külli Eicel ja Kätrin Leppal ees kohtumine Laetitia Belluse ja Claire Savary Gagexiga Prantsusmaalt. 50+ vanuseklassis mängib Maria Alajõe koos belglase Elisabeth Werswyveliga ning nad kohtuvad austerlaste Sabine Abereri ja Sigrun Fenkart-Ploneriga. Viimastena on avapäeval väljakul 35+ naispaaris Grete Talviste ja Sandra Kamilova, kes mängivad Therese Forsbergi ja Pernilla Wigardtiga Rootsist.

Teisel võitluspäeval alustavad 35+ segapaarid, kus Vahur Lukin ja Grete Talviste vastased on Vincent Rousselot ja Charlene Verron Prantsusmaalt. Karl Kivinurm ja Sandra Kamilova mängivad rumeenlaste Sorin Brezina ja Irina Sandersoniga. Võistlust alustavad ka 40+ segapaarid, kus Tanel Talts ja Kätrin Lepp mängivad teise paigutusega sakslaste Jens Ehlerti ja Mona Ehlertiga. 50+ segapaaride võistlusel on Meelis Tammiku ja Maria Alajõe esimesed vastased itaallased Joachim Frei ja Elena Manfrini. 45+ segapaaride konkurentsis on Toomas Vallikivi ja Triinu Tombak loositud vastamisi austerlaste Jurgen Schusteri ja Susanne Schusteriga. Taimar Talts ja Külli Eiche on samas vanusegrupis saanud 9/16 asetuse ning peavad esimese mängu Frank Eilersi ja Anja Eilsersiga Saksamaalt.

Meeste üksikmängus teeb esmaspäeval esimese mängu 55+ vanuseklassis Meelis Tammik, kes kohtub asetatud mängija rootslase Michel Bachtiariga.

Meeste paarismängus on Rauno Kristel võistlemas koos ukrainlase Volodymyr Seredaga, kellega mängib Jose Azevedo ja Joao Matose vastu Portugalist. Päeva lõpetavad 35+ meespaarid, kus Karl Kivinurm ja Vahur Lukin kohtuvad Bartolomiej Grabowski ja Jacek Karasiga Poolast. Mikk Aru ja Raido Rozenthal on päeva viimases kohtumises vastamisi hispaanlaste Marco Maestre ja Jose Mirandaga.

Võistluste ajakava ja tulemused siin. Otseülekanne seenioride EM-st siin.

Foto Meelis Tammik