fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Viktor Axelsen kahekordne olümpiavõitja

06.08.2024

Pariisi OM sulgpalliturniiril tõi ainsa medali Euroopasse Viktor Axelsen. Taanlasel õnnestus kaitsta Tokyo OM-l võidetud tiitlit. Finaalmängus alistas Axelsen kindlalt Tai esindaja Kunlavut Vitidsarni 21-11, 21-11. Pronks kuulus Malaisia mängijale Lee Zii Jiale. Finaalmängu kohtunik oli Iris Metspalu.

Naiste üksikmäng lõppes dramaatiliselt Euroopa lootusele ja Rio olümpiavõitjale Carolina Marinile. Marin, kes viimastel aastatel on olnud kaks korda hädas põlvevigastusega ja võidelnud end tagasi tippu, vigastas poolfinaalis hiinlase He Bing Jiaoga liidripositsioonilt taas põlve ja pidi võistluse katki jätma. He Bing Jiao kõrval jõudis finaali maailma esireket ja valitsev maailmameister An Se Young Koreast. Finaalmängus pani An Se Young oma favoriidiseisuse maksma ja võitis kohtumise 21-13, 21-16. Pronksi sai Gregoria Mariska Tunjung Indoneesiast.

Meeste paarismängus kaitsesid tiitlit Lee Yang ja Wang Chi-Lin Hiina Taipeist. Turniiri jooksul kindlat mängu näidanud Lee ja Wang võitsid finaalis esimese asetusega Hiina paari Liang Wei Kengi ja Wang Changi põnevusmängus 21-17, 18-21, 21-19. Pronksi kohtumises jäid väga napilt medalita taanlased Kim Astrup ja Anders Skaarup Rasmussen, kellel oli mängus kasutada ka neli matšpalli, kuid lõpuks tuli tunnistada Aaron Chia ja Soh Wooi Yiki (Malaisia) paremust 21-16, 20-22, 19-21.

Naiste paarismängus said tiitli viimastel aastatel domineerinud neljakordsed maailmameistrid Chen Qingchen ja Jia Yifan Hiinast. Hõbe kuulus nende koondisekaaslastele Liu Sheng Shule ja Tan Ningile. Pronksi võitsid Nami Matsuyama ja Chiharu Shida Jaapanist.

Ka segapaaris võitsid kulla maailma edetabeli liidrid Zheng Siwei ja Huang Yaqiong Hiinast. Finaalis alistasid nad Kim Won Ho ja Jeong Na Euni 21-8, 21-11. Pronks kuulus Juta Watanabele ja Arisa Higashinole Jaapanist.

Kristin Kuuba lõpetas OM turniiri alagrupi mängudega, kus sai ühe võidu ja ühe kaotuse ning jäi jagama 14. kohta.

Foto: Badminton Photo