fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti kohtunik Iris Metspalu OM-l

28.07.2024

Pariisi OM sulgpalliturniiril osaleb kohtunikuna Iris Metspalu. Iris Metspalu jaoks on need juba teised olümpiamängud. Esmakordselt avanes tal võimalus spordimaailma tähtsaimal jõuproovil kaasa lüüa Tokyos kolm aastat tagasi.

Iris Metspalu sõnul erineb OM teistest suurvõistlustest atmosfääri ja vastutuse poolest: “OM on teistsugune juba oma ülesehituselt, kus ka esimeses ringis võivad kohtuda mõne teise turniiri poolfinaali või finaali mängijad. Kindlasti on atmosfäär hoopis teine, sest saalis on mitmeid inimesi, kes pole ainuüksi sulgpalli armastajad, vaid üldiselt spordisõbrad ja ka olümpiapere teiste spordialade esindajad. Mitmeaastane ettevalmistuperiood sportlastel teeb ka võistluse eriliseks, vastutuse justkui veelgi suuremaks.”

Kui sportlased seavad sihiks medalivõidu, siis ka kohtunike jaoks on oluline võistlustel hästi esineda, mille krooniks on turniiri kõige tähtsamatele mängudele valituks saamine: “Eks ma kohtunikuna loodan ikka medalimatšideni jõuda. Tahaks muidugi kuldmedali matši, kuigi sellises, maailma parimate kohtunike grupis,, on see päris võimas väljakutse,” kirjeldas Metspalu ootusi OM-le. Samas jääb tähtsaimaks siiski OM erilise õhkkonna nautimine. OM-i esimese mängu kohtunikuna tegi Iris Metspalu segapaarismängus, kus kodupubliku ees mänginud prantslased läksid vastamisi mitmekordsete maailmameistritega Hiinast. “Esimest matši lugeda oli fantastiline kogemus – super tiimid mõlemal pool võrku, kellest üks veel kodus mängiv paar. Super võimas!” kirjeldas Metspalu esimesi muljeid kohtunikuna.