fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Euroopa sulgpallijuhid kohtusid Budapestis

27.05.2024

Euroopa Sulgpalliliidu aastakoosolek peeti nädalavahetusel Budapestis, kus osalesid 44 riigi esindajad.

Liikmeskonna foorumil tutvustas Euroopa Sulgpalliliidu juhatus järgmise nelja aasta strateegilist plaani. Euroopa tippspordi konkurentsivõime tugevdamiseks on plaanis luua noortest mängijatest Team Europe ning ühtlasi panustada tipptreenerite arengusse. Sulgpalli kandepinna laiendamiseks on kavas läbi viia projekte ja välja töötada mudeleid uute mängijate värbamiseks ja hoidmiseks. Rahvusvaheliste võistluste valdkonnas on eesmärk arendada tiitlivõistluste korraldamise kommertsmudelit, et muuta tiitlivõistluste läbiviimine korralajatele veelgi kasulikumaks ning samas tõsta võistluste atraktiivsust, et jõuda suurema hulga fännideni ja kasvatada meediakajastust. Samuti panustab Euroopa Sulgpalliliit oma digitaalsete kanalite arenamisse ja liikmetele suunatud digilahenduste ja tööriistade väljatöötamisse.

Euroopa Sulgpalliliidu aastakoosolekul võeti vastu järgmise nelja aasta strateegiline plaan. Liikmeskond toetas liidu eelarve vastu võtmist ning samuti finantsregulatsioonide muutmist, millega muudeti võistlustel osalemistasusid. Lisaks otsustati vähendada tulevikus juhatuse koosseisu, kus kahe asepresidendi asemel on üks asepresident ja üheksa direktori asemel kuulub edaspidi juhatusse kaheksa liikmesriikidest valitud esindajat.

Euroopa Sulgpalliliidu uueks asepresidendiks valiti Andrej Pohar Sloveeniast. Samuti valiti juhatusse kaks uut liiget. Euroopa Sulgpalliliidu juhatusega liitus Sylvain Benain Prantsusmaalt ning uue mandaadi sai juhatuses jätkamises Radomir Jovovic Serbiast. Euroopa Sulgpalliliidu juhatuses jätkab tiitlivõistluste valdkonna juhina Renna Unt.

BEC auhinna galal jagati auhinnad eelmise aasta parimatele. Parima naissulgpalluri auhinna pälvis Carolina Marin Hispaaniast. Meessulgpalluri auhind läks Kim Astrupile ja Anders Skaarup Rasmussenile Taanist. Nende treener Thomas Stavngaard sai aasta treeneri auhinna. Parim noorsportlane oli Alex Lanier Prantsusmaalt. Euroopa Sulgpalliliidu Hall of fame liikmeks võeti OM ja MM medalist Jens Eriksen.

Eestit esindasid delegaatidena Budapestis Eesti Sulgpalliliidu president Tiit Vapper ja tegevjuht Siiri Rajamägi.

Foto: Euroopa Sulgpalliliidu juhatus (BEC Hoffer Szilvi)