fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti mängijad Poolas poodiumil

27.05.2024

Poolas Bialystokis jõudsid U17 Euroopa karikaetapil ja rahvusvahelisel noorteturniiril poodiumile ka Eesti noored.

U17 Euroopa karikaetapil olid Eesti mängijad edukaimad neidude üksik- ja paarismängus. Üksimängus jõudis poodiumile Romili Vakk. Vakk alistas esimestes ringides Leedu ja Ukraina mängijad. Veerandfinaalis tuli võit Dominika Bartolomiejczuki üle Poolast 21-14, 21-17. Poolfinaalis kohtus Vakk esimese asetusega leedulanna Jorune Salnaitega, kellele tuli alla jäämine 16-21, 18-21 ning sellega jäi Vakk jagama kolmandat kohta. Teised eestlannad jäid pidama teisest ringis ning end kuueteistkümne parima hulka end mängida ei suutnud.

Neidude paarismängus jagasid kolmandat kohta Lumikki Liias ja Annabel Mutso. Esimeses kahes kohtumises võideti Poola paare. Ka veerandfinaalis mindi kokku Poola esindajatega ning suudeti võtta võit kolmanda asetusega Olga Szwarnowiecka ja Aleksandra Wilczewska üle 24-22, 21-19. Poolfinaalis jäädi alla hilisematele võitjatele leedulannadele Jore Kavaliauskaitele ja Jorune Salnaitele 14-21, 15-21.

Noormeeste paarismängus jõudsid veerandfinaali kaks Eesti paari. Kaspar Sorge ja Marten Põder võitsid kahes esimeses mängus Poola paare, kuid veerandfinaalis tõkestasid neil tee leedulased Daniel Leonovic ja Dominik Tankevic 5-21, 11-21. Oskar Laanes ja Karl Mattias Pedai võitsid esmalt Andre Looskarit ja Iko Viiki ja jäid veerandfinaalis seejärel alla leedulastele Joris Ivanauskasele ja Nojus Teinikaitisele 14-21, 14-21. Ka segapaarismängus oli Eesti noorte parim tulemus veerandfinaalikoht. Viiendat kohta jäid jagama nii Lumikki Liias ja Priit Põder kui Romili Vakk ja Karl Mattias Pedai.

Rahvusvahelisel noorteturniiril võitis poiste U15 üksikmängus turniiri Kaspar Sorge. Oma alagrupi võidu järel sai Sorge turniiritabelis veel neli kindlat võitu ja jõudis finaali. Kolmegeimilises heitluses Poola mängija Feliks Getkaga tuli võit 19-21, 21-17, 21-18. Marten Põder mängis end poolfinaali, kus jäi alla 3-21, 4-21 just Sorgele. Teise võidu said eestlased U15 paarismängus, kus Sorge ja Põder olid finaalis paremad Andre Looskarist ja Iko Viikist 21-14, 21-18.

Üksikmängudes oli U11 vanuseklassis poolfinaalis Raimond Vaidla. Paarismängudes olid neidude paarismängus Kirsika Vaidla ja Ilona Roogsoo U15 vanuseklassi poolfinaalis. U15 segpaarismängus pääsesid Gregor Kivisaar ja Ilona Roogsoo finaali, kus tuli kaotus Gabriel Piskorskile ja Amelia Zielinskale 17-21, 21-15, 9-21. Poolfinaalis kaotasid samale paarile Andre Looskari ja Kirsika Vaidla.

U17 Euroopa karikaetapi tulemused siin. Noorteturniiri tulemused siin.

Foto: U15 poiste üksikmängu autasustamine