fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Maailma Sulgpalliföderatsiooni aastakoosolek

13.05.2024

26.-27. aprillil toimus Hiinas, Chengdus Maailma Sulgpalliföderatsiooni (BWF) aastakoosolek ning kõiki kohal olnud liikmeid kaasav seminar – Member´s Forum. Eesti Sulgpalliliitu esindas nii aastakoosolekul kui seminaril liidu tegevjuht Siiri Rajamägi.

Member´s Forumil anti ülevaade BWF-i uuest strateegilisest plaanist aastateks 2024-2028, mis toob välja viis tähtsamat suunda:

  • Tiitlivõistlused
  • Sport kõigile ja spordiala arendamine
  • Turundus ja kommunikatsioon
  • Parasulgpall ja AirBadminton
  • Turvaline sport

BWF aastakoosolekul osales 131 riiki. Aastakoosolekul anti ülevaade BWF tööst 2023. aastal.

Lisaks võeti vastu muudatusettepanekud võistlusreeglitesse ja BWF-i põhikirja. Põhikirja muudatuste seas viidi sisse võimalus luua BWF-ile tütarettevõte BWF kommertstegevuse haldamiseks.

BWF liikmed hääletasid Venemaa, Keenia ja Maroko liikmestaatuse peatamise üle, mille tulemusel on kõigi kolme liikmelisus BWF-s jätkuvalt peatatud.

Aastakoosolekul anti üle ka 2023. aasta liikmeauhinnad (BWF Membershp Grant Programme) neljas erinevas kategoorias:

  • Impact – võitja – Iirimaa projektiga BadminTEEN

Projekti eesmärgiks on pakkuda hilisteismeeas noorukitele (16-aastased ja vanemad) võimalusi olla kaasatud sulgpallielus kas mängimise, kohtunikutöö vm tegevuse raames. Samuti pakutakse koolitusi ja teadmisi tervislikest eluviisidest ja toitumisest.

  • Participation – võitja  – Northern Marianas projektiga Koolidevahelised sulgpallivõistlused

Projekti eesmärgiks on korraldada koolidevahelisi sulgpallivõistlusi ja seeläbi kasvatata spordiala populaarsust. Projektiga on riigis tõusnud sulgpallivõistlustel osalejate arv 81% ning on suudetud luua noortekoondised U15 ja U17 vanuseklassides.

  • Inclusion – võitja – Brasiilia projektiga U23 parasulgpalli meistrivõistlused

Projekti eesmärgiks on nooremate parasportlaste kaasamine Parassulgpallivõistlustele läbi U23 parasulgpalli võistluse korraldamise. Hoolimata suurest parasulgpallurite arvust Brasiilias, nägi alaliit tühimikku just noorte atleetide kaasatuse hulgas, kuna mängija keskmine vanus oli siiani 35 aastat või vanem. Nüüdseks on Brasiilias üle 50 U23 vanuseklassi regulaarselt võistlevat parasulgpallurit.

  • Promotion – võitja – Tšehhi jätkusuutlikkuse strateegiaga

Tšehhi Sulgpalliliidu projekt on osa nende olümpiakomitee strateegiast, mille eesmärk on muuta riiklikud spordialaliidud jätkusuutlikumaks, vähendades 2030. aastaks oluliselt nende negatiivset keskonna- ja majanduslikku mõju. Tšehhi alaliidu projektiks on kasutaud sulgpallitorude kokku kogumine ja ümbertöötlemine, et kasutada neid muudel otstarvetel, nt soojusisolatsioonis, ökoloogilises voodipesus ja kuumaveepaagi süsteemides. Tänaseks on Tsehhi Sulgpalliliit kaasanud projekti üle 20 klubi ja kogunud kokku üle 200kg kasutatud sulgpallitorusid.