fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Kert ja Kilk said esimese Euroopa karikaetapi võidu

28.04.2024

Sulgpalli Euroopa karikaetapil Soomes Vantaas tõusid meeste paarismängus poodiumi kõrgeimale astmele Karl Kert ja Tauri Kilk, kelle jaoks see oli esimene võit maailma edetabeli punkte andval turniiril.

Tänavused paarismängu Eesti meistrid Kert ja Kilk, kes said võistlusteks kolmanda paigutuse, alistasid esmalt sakslased Jonathan Drespi ja Luca Wiechmanni. Veerandfinaalis tuli võit norralaste Andreas Roksvaagi ja Jonas Osthasseli üle 21-18, 21-16, 21-15. Poolfinaalis võitsid Kert ja Kilk koduseid konkurente Andrei Schmidti ja Hugo Themast 21-12, 21-11.

Teiselt tabeli poolelt võitlesid end finaali mitmekordsed varasemad Eesti meistrid Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner, kes olid esimestes ringides paremad Saksa ja Soome paaridest ning poolfinaalis võitsid sakslasi Lennart Notnit ja Julian Voigti 21-13, 16-21, 21-14. Finaalmängus võitsid esimese geimi Kaljurand ja Käsner, kuid teise geimi suutsid viimastel punktidel endale napsata Kert ja Kilk. Kolmas geimi kulges võrdses heitluses, kuid lõpus olid paremad ka üksikmängu Eesti esireketid Kert ja Kilk ning võitsid kohtumise ja turniiri 15-21, 22-20, 21-18.

Uuel nädalal avaldatavas maailma edetabelis tõusevad Kert ja Kilk paarismängus üle 100 koha ja peaksid jõudma 260. koha piirimaile. Sealjuures on maailma edetabelis arvestatavast kümnest turniirist Kert ja Kilk koos mänginud vaid viis turniiri.

Meeste üksikmängus jäi Tauri Kilk jagama 9. kohta. Kilk pidi võistlust alustama kvalifikatsioonist, kust pääses kolme võiduga põhiturniirile. Loosi tahtel tuli avaringis vastamisi minna Karl Kertiga. Kolmegeimilises mängus jäi peale tänavune Eesti meister Tauri Kilk 21-14, 18-21, 21-18. Kaheksandikfinaalis oli Kilki vastane prantslane Valentin Singer (BWF 178). Ka see kohtumine kujunes kolmegeimiliseks, kus Kilk pidi tunnistama vastase paremust 18-21, 21-19, 17-21. Hea esinemine tõstab 19-aastast Eesti esireketit maailma edetabelis järgmisel nädalal ca 50 kohta ning Kilk peaks jõudma maailma edetabelis 400 koha piirimaile.

Foto: Soome Sulgpalliliit Akseli Aalto