fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Sulgpalli Euroopa meistrid on Antonsen ja Marin

15.04.2024

Sulgpalli EM-l Saksamaal krooniti meeste üksikmängus Euroopa meistriks taanlane Anders Antonsen. Naiste üksikmängus võitis kulla suurfavoriit Carolina Marin Hispaaniast.

Meeste üksikmängus oli finaalis maailma edetabeli neljanda numbri Antonseni vastane Toma Junior Popov Prantsusmaalt. Popov oli eelnevalt poolfinaalis suutnud konkurentsist välja lülitada maailma edetabeli liidri Viktor Axelseni. Antonsen kindlustas endale finaalivõidu tulemusega 21-18, 21-13. Põhjanaabrite rõõmuks suutis üllatuse valmistada ja poolfinaali jõudmisega pronksi võtta alles 21-aastane soomlane Joakim Oldorff.

Naiste üksikmäng suurüllatusi ei pakkunud ja meistritiitli võitis mitmekordne maailmameister ja turniiril esimese asetusega Carolina Marin. Hispaanlanna võitis finaalis šotlast Kirsty Gilmouri 21-11, 21-18. Pronksi said Julie Dawall Jakobsen Taanist ja Neslihan Arin Türgist.

Paarismäng pakkus rõõmu prantslastele. Oma esimese Euroopa meistritiitli võitsid segapaarismängus Thom Gicquel ja Delpine Delrue. Teise asetusega Gicquel ja Delrue alistasid finaalis esimese asetusega taanlased Mathias Christianseni ja Alexandra Boje 21-16, 21-15. Teine meistritiitel läks Prantsusmaale naiste paarismängus, kui Margot Lambert ja Anne Tran alistasid viimasel kolmel EM-l kulla võitnud Bulgaaria paari Gabriela Stoeva ja Stefani Stoeva 16-21, 21-17, 21-11.

Meeste paarismängu finaal kujunes taanlaste siseasjaks, kui maailma edetabelis Euroopa parim paar Kim Astrup ja Anders Skaarup Rasmussen võitsid Andreas Sondergaardi ja Jesper Tofti 21-16, 21-15.

Eesti mängijate parimaks kohaks EM-l jäi 17. koha jagamine.

Foto: Badminton Europe Sven Heise