fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

X Muruturniiri stipendiumi pälvisid Sorge, Talts, Vakk

23.03.2024

16. märtsil toimus kümnendat korda treener Koit Muru mälestusturniir.

Muruturniir kannab nime kauaaegse sulgpallitreeneri Koit Muru (18.07.1940-15.07.2000) auks. Koit Muru tegutses treenerina üle kolmekümne aasta. Tema käe alt sirgusid mitmed omaaegsed Eesti tipud ja meistrivõistluste medalivõitjad. Ja veelgi rohkem oli neid, kellele treener Muru andis kaasa sulgpalli armastuse ja teadmise, et ausus, töökus ja vastase austamine on spordi alusväärtused.

Muru endised õpilased korraldavad Muruturniiri, et austada oma treenerit ja tema tehtud tööd. Muruturniiriga on soov tuua kokku erinevate põlvkondade tegevsportlased ja harrastajad ning meelitada sulgpalli mängima ka need, kes sellest suurepärasest ja ilusast sportmängust kunagi eemale jäänud või selleni veel teed leidnud ei ole.

Muruturniiri korraldamise üheks oluliseks eesmärgiks on olnud toetada ka noori andekaid mängijaid oma ande teostamisel tippspordis, et neil oleks kõik võimalused jõuda rahvusvahelises konkurentsis tippu. Turniiri tulud lähevad stipendiumite maksmiseks. Sel aastal anti välja kolm Koit Muru noore sportlase stipendiumit, igaüks summas 1 000 eurot. Stipendiumi said Romili Vakk (Sulgpalliklubi Triiton), Kaspar Sorge (TÜASK) ja Rasmus Talts (Raul Musta Sulgpallikool).

Tallinna Sulgpalliklubi korraldatud X Muruturniiril Lenne Sulgpallihallis osales 148 mängijat. Juubeliturniiri avasid tervituskõnega turniiri idee algataja ja esimese Muruturniiri korraldaja Auris Rätsep ning treener Aigar Tõnus. X Muruturniir pakkus osalejatele küllaga rõõmsaid sportlikke ja seltskondlikke emotsioone. Võistluse osalustasudest ja õnneloosidest õnnestus koguda Koit Muru nimelisse stipendiumifondi 3500 eurot, millele lisaks on veel laekumas osalustasusid.

Korraldajad tänavad turniiri toetajaid – Autospirit, Yonex, Europark, Magnum, Saku, Sulgpallivarustus, Aatrium Sisustuskaubamaja, Teras Beach, THConsulting, Rae vald – kõiki annetajaid ja osalejaid. Tänusõnad lähevad ka fotograafile Oleg Hartšenkole (XO Foto) ning turniiri toimumiskohale – Lenne Sulgpallihallile.

Murufondi tegevust on võimalik kõigil toetada, tehes annetuse kontole EE312200221068565010 (saaja: Eesti Sulgpalliliit, selgitus: Murufondi toetus).

Turniiri tulemused leiad siit ja pildigalerii siit.