fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Taani võitis nais- ja meeskondliku EM-i

19.02.2024

Poolas Lodzis sulgpalli naiskondlikel ja meeskondlikel Euroopa meistrivõistlustel tulid võitjaks tiitlikaitsja Taani võistkonnad.

Esmakordselt mängiti naiskondlik ja meeskondlik EM kahes etapis. Eelmise aasta lõpul toimunud kvalifikatsiooniturniiril selgusid nii naiskondade kui meeskondade seas kuus võistkonda, kes pääsesid lisaks tiitlit kaitsnud Taanile ja korraldajariigi Poola võistkondadele kaheksa finaalturniiri osaleja sekka.

Meeste konkurentsis jõudsid alagruppidest edasi poolfinaalidesse Inglismaa, Prantsusmaa, Saksamaa ja Taani. Poolfinaalis alistas Taani 3-0 Saksamaa ja Prantsusmaa oli sama tulemusega parem Inglismaast. Finaalis alustas edukalt Taani, kus meeste esireketite kohtumises Anders Antonsen võitis Toma Junior Popovi 21-15, 21-15. Meeste paarismängus olid Kim Astrup ja Anders Skaarup Rasmussen paremad Lucas Corveest ja Ronan Labarist 21-13, 21-13. Teises meeste üksikmängus, kus vastamisi läksid Christo Popov Prantsusmaa poolelt ja Rasmus Gemke, tundus, et Prantsusmaa suudab võtta mänguvõidu ja viia kohtumise neljandasse mängu. Popov võitis esimese geimi ja juhtis teises geimis 19-11, kuid siis tekkis tema mängus suur mõõn ning Gemke viigistas geimide seisu. Kolmas geim oli juba Gemke päralt ning võiduga 14-21, 22-20, 21-9 kindlustas Taani endale järjekorras üheksanda meeskondliku EM tiitli.

Naiste finaali jõudsid Taani, kes poolfinaalis sai 3-1 jagu Prantsusmaast ning Hispaania, kes oli poolfinaalis 3-0 parem Šotimaast. Maailma edetabeli viies reket Carolina Marin viis Hispaania võiduga Line Kjaersfeldti üle 21-19, 21-12 juhtima. Järgmised kolm mängu kuulusid aga kindlalt Taanile. Mia Blichfeldt võitis Clara Azurmendi 21-12, 21-19. Teise võidupunkti sai Taani Line Christopherseni võiduga Beatriz Corralese üle 21-9, 21-16. Otsustava võidu tõid Christine Busch ja Amalie Magelund paarismängus võiduga Paula Lopeze ja Lucia Rodriguezi üle 21-13, 21-13.