fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Tauri Kilk kahekordne Eesti meister sulgpallis

03.02.2024

Sulgpalli 60. Eesti meistrivõistlustel tõusis kahekordseks meistriks Tauri Kilk.

Kilk võitis meistritiitli meeste üksikmängus ja meeste paarismängus. Üksikmängus oli Kilki vastane seitsmeteistkümne kordne Eesti meister Raul Must. Suurte kogemustega Must alustas finaali 19-aastase Tauri Kilki vastu kindlamalt ja võitis esimese geimi. Teises geimis oli omakorda selgelt parem Kilk. Otsustav kolmas geimis kujunes tõeliseks põnevuslahinguks ning publiku tugeva kaasa elamise toel olid matšpalli võimalused mõlemal mängijal.  Tauri Kilk võitis oma esimese meistrikulla 14-21, 21-9, 25-23. Kilki sõnul oli mäng raske: ”Otsustavatel punktidel püüdsin mitte üle mõelda ja mängida rahulikult. Raul Must on Eesti sulgpallilegend ja tema vastu mängides on teatud aukartus ikka sees”. Pronksmedali võitis Karl Kert, kes alistas Andrei Schmidti 17-21, 21-19, 21-14.

Kilk ja Kert võitsid ka meeste paarismängu ja katkestasid sellega oma vastaste Kristjan Kaljuranna ja Raul Käsneri üheksa aastat kestnud võiduka seeria Eesti meistrivõistlustel. Kuldmedal tuli Kertile ja Kilkile tulemusega 21-19, 21-18. Pronksmedali võitsid Mario Kirisma ja Oskar Männik, kes said jagu Andrei Schmidtist ja Hugo Themasest 21-16, 21-13.

Naiste üksikmängus loobus Eesti esireket ja valitsev meister Kristin Kuuba vigastuse tõttu vahetult võistluste eel ning nii avanes tee meistrivõistluste tiitlivõiduni Helis Pajustel. Pajuste võitis finaalis teise paigutusega Catlyn Kruusi 21-11, 21-18. “Võrreldes eilse poolfinaaliga mängisin täna rahulikumalt, nautisin igat punkti ja suutsin panna vastase liikuma ning leida tühje kohti väljakul. Palju aitas ka toetajate soe kaasaelamine,” iseloomustas Pajuste võidu toonud mängu. Pronksmedali võitis Ramona Üprus. Üprus alistas kolmanda koha kohtumises Marija Paskotši 21-11, 21-17.

Naiste paarismängus võitsid oma esimese paarismängumeistritiitli Catlyn Kruus ja Ramona Üprus, kes alistasid finaalis Helina Rüüteli ja Kertu Marguse 21-11, 21-14. Pronksmedal kuulus Ulla Helmile ja Eve Laansoole. Segapaarismängu kulla said Kristjan Kaljurand ja Helina Rüütel, kes võitsid Ramona Üprust ja Mikk Õunmaad. Pronksmedali said Andrei Schmidt ja Emili Pärsim.

Eesti meistrivõistluste tulemused siin.