fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Sulgpalli Euroopa karikaetapil Tallinnas selgusid võitjad

14.01.2024

Pühapäeval lõppes Kalevi Spordihallis sulgpalli Euroopa karikaetapp YONEX Estonian International. Turniir, mille auhinnafondiks on 10000 dollarit, andis osalejatele maailma edetabeli punkte ning läheb ühtlasi arvesse Pariisi olümpiamängudele kvalifitseerumisel.

Üksikmängudes läksid seekordsel turniiril võidud Soome ja Prantsusmaale. Meeste üksikmängu võitis Soome tõusev täht Joakim Oldorff. Maailma edetabelis 75. kohal asuv alles 21-aastane Oldorff näitas terve turniiri vältel kindlat mängu ja alistas kõik oma vastased kahes geimis. Finaalis oli tema vastaseks kuuenda paigutusega ukrainlane Danylo Bosniuk (BWF 91). Kerge vigastusega võidelnud Bosniuk soomlase vastu õiget käiku ei leidnud ja võit läks Soome 21-5, 21-13.

Naiste üksikmängu võitis Rosy Octavia Pancasari Prantsumaalt (BWF 83). Finaalis sai ta võitu kvalifikatsiooniturniirilt alustanud India mängijast Devika Sihagist 21-19, 21-14.

Segapaarismängus olid finaalis Saksamaa paar Jones Ralfy Jansen ja Thuc Phuong Nguyen ning Rootsi paar Ludwig Axelsson ja Jessica Silvennoinen. Suurte kogemustega Jansen koos Nguyeniga pani oma suurturniiride kogemuse maksma ja said noorte täiskasvanute klassis alles alustavate Rootsi mängijate üle võidu 21-14, 21-18.

Naiste paarismäng kujunes finaalide päeva põnevaimaks vastasseisuks. Maailma edetabelis 71. kohal asuv Türgi paar Bengisu Ercetin ja Nazlican Inci võitsid varasemat EM medalisti Chloe Birchi koos tema uue paarilise Estelle Van Leeuweniga 23-21, 16-21, 21-8. Meeste paarismängu tiitel läks Singapuri, kui Loh Kean Hean ja Low Sheng Yan Nicholas võitsid teise asetusega bulgaarlasi Ivan Rusevi ja Iliyan Stoynovi 21-18, 21-8.