fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Sulgpalli Euroopa karikaetapp toob Tallinna 42 riigi sportlased

07.01.2024

Neljapäeval algab Kalevi Spordihallis sulgpalli Euroopa karikaetapp “YONEX Estonian International”, kus võistlevad koos Eesti tippudega 42 riigi sportlased. Pariisi olümpiamängudele kvalifitseerumiseks maailma edetabeli punkte andval võistlusel osaleb üle 300 mängija 42 riigist. Turniiri auhinnafond on 10000 US dollarit.

Kuigi suurem osa võistlejaid on Euroopa riikidest, on Tallinnas mängimas ka kaugemaid külalisi. Turniiril  saab näha teiste seas sulgpallureid Mauritiuselt, Saudi Araabiast, Vietnamist ja Macaust. Suurimate koondistega on Eestisse tulemas naabrid Soome ja Rootsi aga ka Prantsusmaa.

Eesti esisulgpallur Kristin Kuuba, kes oleks olnud võistlustel esimese paigutusega, peab koduse Euroopa karikaetapi kahjuks vahele jätma. Kuubat on eelmise aasta lõpust saadik vaevanud vigastus: “Aasta viimased kuud olid pigem rasked. Alates novembri keskpaigast on seganud põlvevalu ning detsembris koju naastes lisaks kolmiknärvipõletik. Kõik see on jätnud organismile oma jälje ning vajan pikemat taastumis- ning treeningperioodi enne kui taas võistluskarusellile naasen. Suure tõenäosusega on järgmiseks turniiriks Eesti meistrivõistlused veebruari algul.” Ka Eesti parim naispaar Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel on sunnitud seekordse koduse tippturniiri vahele jätma.

Eesti publiku lootused on seotud meeste üksikmängus Karl Kerti ja Tauri Kilkiga. Karl Kert sai koha põhiturniirile, kus tema esimene vastane on Subhankar Dey Indiast. Tauri Kilk peab alustama kvalifikatsioonivõistlusel. Tema vastane on Manraj Singh Indiast. Parima paigutusega mängijana alustab turniiri Joakim Oldorff Soomest (BWF 75).

Meeste paarismängus on mitmekordsete Eesti meistrite Kristjan Kaljuranna ja Raul Käsneri vastased põhiturniiri avaringis rootslased Filip Karlborg ja Mio Molin. Segapaarismängus said Helina Rüütel ja Kristjan Kaljurand loosi tahtel vastasteks esimese asetusega Saksamaa paari Patrick Scheieli ja Franziska Volkmanni.

Neljapäeval, 11. jaanuaril kell 09.00 algavad kvalifikatsiooniturniiri mängud. Reedel, 12. jaanuaril mängitakse põhiturniiri kaks esimest ringi. Laupäeval, 13. jaanuaril kell 10.00 toimuvad veerandfinaalid ja 16.00 poolfinaalid. Euroopa karikaetapi võitjad selguvad pühapäeval 10.00 algavates finaalmängudes.

Võistluste ajakava ja tulemused siin

YONEX Estonian International piletid müügil siin.