fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Viktor Axelsen World Tour final viiekordne võitja

18.12.2023

Hiinas Hangzhous World Tour Final turniiri võitjaks tuli Viktori Axelsen (Taani). Axelsenile oli see kolmas järjestikuna ja kokku rekordiline viies aastalõputurniiri võit. World Tour finaalvõistlusele pääseb igas mänguliigis kaheksa aasta jooksul World Tour võistlustel parimaid tulemusi näidanud mängijat ja paari.

Axelsen alistas poolfinaalis koduse konkurendi Anders Antonseni 21-9, 21-14 ja oli ka finaalis selgelt parem hiinlasest Shi Yu Qist 21-11, 21-12.

Naiste üksikmängus jõudis finaali Carolina Marin Hispaaniast, kuid pidi kolmes geimis vastu võtma kaotuse Tai Tzu Yingilt (Hiina Taipei) 21-12, 14-21, 18-21. Tai Tzu Ying lülitas poolfinaalis konkurentsist välja tänavuse maailmameistri ja maailma edetabeli juhi An Se Youngi Koreast. Poolfinaalmängus oli otsustavas kolmandas geimis Tai Tzu Ying veel 10-19 taga, kuid tegi võimsa spurdi ja võitis 19-21, 21-15, 22-20.

Meeste paarismängus said võidu valitsevad maailmameistrid Kang Min Hyuk ja Seo Seung Jae Koreast, kes võitsid Lian Wei Kengi ja Wang Changi Hiinast 21-17, 22-20. Naiste paarismängus läks võit maailma edetabeli esimesele paarile Chen Qing Chenile ja Jia Yi Fanile Hiinast võiduga Baek Ha Na ja Lee So He (Korea) üle 21-16, 21-16. Ka segapaarismängus jäi võit korraldajatele, kui Hiina paaride duellis olid võidukad Zheng Si Wei ja Huang Ya Quiong Feng Yan Zhe ja Huang Dong Pingi vastu 21-11, 21-18.

Foto BadmintonPhoto