fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti koondis alustab EM kvalifikatsiooniturniiri

06.12.2023

Sellel nädalal selguvad Euroopa naiskondlike ja meeskondlike meistrivõistluste finaalturniiril osalejad.

Esmakordselt mängitakse nii naiskondlik kui meeskondlik EM kahes etapis. Kvalifikatsioonivõistlusel selguvad kuus parimat naiskonda ja meeskonda, kes mängivad veebruari keskel Poolas Lodzis finaalturniiril. Finaalturniirile on otse pääsenud tiitlikaitsja ja korraldaja.

Eesti naiskond püüab edasipääsu Aserbaidžaanis, kus ühes alagrupis mängitakse võõrustaja riigi koondise, Slovakkia ja Šotimaaga. Esimese mängu peab Eesti naiskond neljapäeval Slovakkia vastu. Reedel mängitakse Aserbiadžaaniga. Laupäeval kohtub Eesti alagrupis esimese paigutusega Šotimaaga. Eesti naiskonda kuuluvad Kristin Kuuba, Kati-Kreet Marran, Helina Rüütel, Catlyn Kruus ja Ramona Üprus. Igas kohtumises peetakse kolm üksikmängu ja kaks paarismängu.

Koondise peatreeneri Indrek Küütsi sõnul on eesmärgiks püüda kvalifikatsiooniturniirilt edasipääsu: “Soovime võita kaks esimest kohtumist ja proovida võita ka Šotimaad, mis on küll raske ülesanne.”

Eesti meeste koondis loositi ühte alagruppi Saksamaa, Soome ja Maltaga. Saksamaal võistlevad koondise koosseisus Karl Kert, Kristjan Kaljurand, Tauri Kilk, Mario Kirisma ja Raul Käsner. Koondist juhendab treener Heiki Sorge. Eesti meeskond astub reedel esimesena vastu alagrupi favoriidile Saksamaale. Laupäeval mängitakse Soomega ja pühapäeval Maltaga. Alagrupist pääseb edasi vaid võitja.

Eesti naiskonna mängude ajakava: 07.12 Eesti-Slovakkia 08.00; 08.12 Eesti-Aserbaidžaan 12.00; Eesti-Šotimaa 07.00

Naiskonna võistluse tulemused siin.

Eesti meeskonna mängude ajakava: 08.12 Eesti-Saksamaa 19.30; 09.12 Eesti-Soome 14.00; 10.12 Eesti-Malta 11.00.

Meeskonna võistluse livestream siin. Võistluse tulemused siin.