fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Klubide karikas selgitab parima Eesti sulgpalliklubi

28.11.2023

2.-3. detsembrini toimub Kääriku spordikeskuses sulgpalliturniir Klubide Karikas, kus selgitatakse välja Eesti parimad sulgpalliklubid.

Teist korda toimuval turniiril mängitakse võistkonnavõistlusena 100 punkti süsteemis. Kahekümne punkti kaupa peetakse meeste ja naiste üksikmäng, meeste ja naiste paarismäng ning segapaarismäng. Kohtumise võidab klubi, kes esimesena kogub 100 punkti. Klubide parimad selgitatakse kolmes tugevusgrupis – meistriliigas, esi-ja teiseliiga tugevusgrupis ning kolmanda-neljanda liiga tugevusgrupis.

Võistluse korraldajaks on Veeriku Badminton koos Eesti Sulgpalliliiduga. Peakorraldaja Rainer Kaljumäe sõnul annab klubidevaheline võistlemine sulgpallile uue väljundi, sest nii saab paremini kaasata uusi liikmeid ja fänne ning kinnistada juba olemasolevaid: “Võistkonnavõistluse eripära võiks panna suhtlema noorema ja vanema põlvkonna mängijad ja seeläbi anda enda edasi palju teadmisi. 100 punktini mängitav süsteem sai valitud just selle meelelahutusliku aspekti ja kohtumise pikkuse prognoositavuse tõttu. Mõlemad tingimused, mis peaksid olema täidetud, kui soovime alana nii striimimises kui teles läbi lüüa.”

Käärikul asuvad võistlema kuueteistkümne Eesti sulgpalliklubi võistkonnad. Meistriliigas läheb karikat püüdma kaheksa võistkonda. Teise tugevusgruppi on registreerunud seitseteist võistkonda ja kolmandasse tugevusgruppi kakskümmend võistkonda.

Eelmisel aastal võitis Klubide Karika meistriliigas Triitoni esindus, kes on ka sel aastal tugev favoriit. Triiton oli toona parim ka teises tugevusgrupis, kuid sel aastal tõotab just selles liigas tulla väga tasavägine turniir. Kolmanda ja neljanda liiga võistkondadest oli eelmisel korral võitja sulgpallklubi Fookus võistkond, kes on ka sel aastal turniirile tulnud suurte jõududega.

Klubide karika tabelid ja tulemused leiab siit.

Võistlusele peatoetaja on City Clinics Hambakliinik. Toetajad on Vitaminwell, Kääriku Spordikeskus, Yonex ja Dorpat hotell.