fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

U17 EM: Eesti 2-3 Hispaania

07.08.2023

Eile selgusid U17 Euroopa meistrivõistluste võistkondliku võistluse veerandfinalistid. Eesti kohtus enda alagrupi viimases mängus Hispaaniaga, kes seni polnud kaotust tunnistanud.

Noormeeste üksikmängus läks platsile Marti Joost kohtudes Alejandro Gallegoga. Esimeses geimis alustati punkt-punkti mänguna, kuid intervalliks oli Joost eduseisus 11:10. Edasine kohtumine läks eestlase jaoks kindlamalt ja avageimi võitis joost 21:15. Teises geimis sai Joost küll ette 6:4, kuid pärast seda suutis vastane teha kuue punktilise vahespurdi. Pärast intervalli sõudis hispaanlane turvaliselt geimi võiduni 21:13. Otsustavas geimis mindi üksteise kõrval kunui seisuni 17:17, paraku otsustavad punktid keeras enda kasuks hispaanlane ja Joost pidi vastu võtma 18:21. kaotuse. Eesti 0-1 Hispaania.

Neidude üksikmängus tõi Eestile kindla võidupunkti Marija Paskotši mängides üle Iziar Barcala. Avageimis juhtis Paskotši 11:6 intervallile minnes ja pärast pausi hoidis edu kindlana ning võitis geimi 21:13. Teises geimis oli geimi esimene pool tasavägine ja intervalliks juhtis Paskotši 11:10. Edasi sõitis Paskotši kiirrongiga sihtkohta “võit” alistades vastase 21:10, selle tulemusega eestlanna ei andnud vastasele pärast joogipausi ühtegi punkti. Eesti 1-1 Hispaania.

Teist mängu järjest mängisid noormeeste paarismängus Oliver Hani/Priit Põder, kelle vastasteks oli Yulien Gil/Ismael Oballe. Hani/Põder said avageimis hästi minema ja asusid geimi juhtima 8:4, aga siis tuli väike mõõnaperiood, siiski suudsid eestlased intervalliks juhtida 11:10. Pärast intervalli läksid hispaanlased juhtima 14:11, Eesti paar suutis mängu veel viigistada, kuid sellest ei piisanud ja vastu tuli võtta 17:21 kaotus. Teine geim läks juba geimi algusest hispaanlaste poole kaldu ja Hani/Põder mängu tagasi ei suutnud tulla kaotades geimi 12:21. Eesti 1-2 Hispaania.

Päeva kolmandas mängus läksid platisile neidude paarismängus Lumikki Liias/Marija Paskotši, vastasteks neil Victoria Gutierrez/Angela Jimenez. Avageimis läks Eesti paar kindlalt enda teed ja võitsid geimi 21:12. Teises geimis näis, et mängusaatus on kindel ja Liias/Paskotši lõpetavad geimi seisul 18:15, kuid siiski viigistasid hispaanlannad geimi. Otsustavad punktid läksid hispaanlannade kasuks ja Eesti paar pidi vastu võtma 20:22 kaotuse. Kolmandas geimis läksid Liias/Paskotši juhtima intervalliks 11:3, kohtumine lõppes eestlaste võiduga 21:8. Eesti 2-2 Hispaania.

Viimasena toimus segapaarismäng, kus Eesti poolelt läksid platsile Priit Põder/Romili Vakk, vastasteks neil Mario Rodriguez/Rocio Martin. Avageimis midagi rõõmustavat ei toimunud, kui üheksa minutit kestnud geimi kaotasid eestlased 12:21. Teine geim algas tasavägiselt, kuid intervallile läksid eestlased ikkagi 9:11 kaotusseisus. Kuni seisuni 15:15 jätkus pinget, sealt edasi võitsid hispaanlased 5 punkti järjest ja Põder/Vakk pidid vastu võtma 16:21 kaotuse. Eesti 2-3 Hispaania.

Alagrupi lõpetas U17 koondis kolmandal kohal pärast Hispaaniat ja Rootsit. Eesti koondise jaoks jätkub võistlus individuaalturniiril, mis algab 08. august.

Võistluse tabelid saadaval siin ja otsepilt nähtaval siin. Individuaalturniiri tabelid saadaval siin.