fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Maailma Sulgpalliföderatsiooni aastakoosolekul osales rekordarv delegaate

01.06.2023

Kuala Lumpuris toimus möödunud nädalavahetusel Maailma Sulgpalliföderatsiooni (BWF) aastakoosolek, mis toob kokku delegaadid viielt kontinendilt. Eelneval paaril aastal oli vahetu osalemise võimalus COVID-19 tõttu piiratud ja nii oli üle mitme aasta sulgpalli alaliitude esindajatel võimalus omavahel kohtuda ja sulgpalli tuleviku üle arutada. Kokku registreerus aastakoosolekule rekordarv osalejaid, delegaadid 155 riigist, mis näitab sulgpalli suurt ja kasvavat rahvusvahelist haaret.

Seekordsel liikmete foorumil võeti kokku viimase kümne aasta suurimad edusammud, milleks on sh nii kooliprogrammi Shuttle Time edulugu, AirBadmintoni esitlemine ja jõudmine World Beach Games programmi, sulgpalli võistluste teleauditooriumi ja sponsorite märgatav kasv ning spordialadest kolmas koht sotsiaalmeedias esindatuses. Delegaadid arutasid ühiselt, millises suunas võiks sulgpall liikuda järgneval kümnel aastal ning arutelude tulemused on sisendiks BWF uuele arengukavale.

Aastakoosolekul tunnustati ka liikmeid, kes on viinud ellu uuenduslikke sulgpalli edendavaid projekte ja sulgpalli abil suurendanud ühiskondlikku sidusust ning kaasatust. BWF liikmeskonna auhinnad pälvisid Liibanoni Sulgpalliföderatsioon võrdsete võimaluste edendamise eest projektiga, milles loodi sulgpalli mängimise võimalused põgenikelaagris Süüria lastele. Hispaania Sulgpalliföderatsiooni tunnustati parasulgpalli aktiivse arendamise eest. Hollandi Sulgpalliliit sai tunnustuse Badminto programmi loomise eest, millega tutvustatakse sulgpalli erinevatele vanusegruppidele ja mille tulemusel on tõusnud märgatavalt klubidega liituvate noorte arv. Liikmeskonna auhinna sai veel ala populariseerimise eest Hong Kongi alaliit.

Aastakoosoleku galal tänati ja võeti vastu BWF kuulsuste halli legendaarsed sulgpallurid, Lin Dan Hiinast ja Lee Chong Wei Malaisiast.

Nädalalõpu koosolekutel otsustas BWF nõukogu ühtlasi pikendada Pariisi OM lõpuni ajutist servireeglit, millega on keelatud lisada servile spin.

Eesti delegaadid Kuala Lumpuris olid Siiri Rajamägi ja Renna Unt.

Foto: Badmintonphoto/Goh Ean Jie