fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Euroopa Sulgpalliliit valis uue presidendi

24.04.2023

Euroopa Sulgpalliliidu aastakoosolekul Aserbaidžaanis Bakuus valiti järgmiseks neljaks aastaks Euroopa Sulgpalliliidu presidendiks Sven Serré Belgiast. Sven Serré oli enne presidendi ametisse valimist nii Euroopa Sulgpalliliidu kui Maailma Sulgpalliföderatsiooni juhatuse liige ning Belgia Sulgpalliföderatsiooni president ja ka pikaaegne sulgpallikohtunik. 32 riigi esindajad 43-st aastakoosolekul osalenud riigist andsid oma hääled Serréle, kes seadis peamiseks eesmärgiks tihendada Euroopa Sulgpalliliidu koostööd oma liikmete ja mängijatega.

Lisaks presidendile valisid delgaadid Euroopa Sulgpalliliidu juhatusse kaks uut liiget, kelleks olid Peter Emptage Inglismaalt ja Viktoria Tsvetanova Bulgaariast. Richard Vaughan Walesist valiti Euroopa esindajana Maailma Sulgpalliföderatsiooni asepresidendiks.

Aastakoosoleku raames toimusid veel liikmete foorum ja Euroopa Sulgpalliliidu aastaauhindade gala. Liikmete foorum annab osalejatele võimaluse olla kursis Euroopa Sulgpalliliidu uute algatuste ja projektidega ning arutleda koos, kuidas sulgpalli edasi viia. Liikmetele tutvustati sulgpalli sotsiaalse investeeringu tasuvuse pilootprojekti tulemusi. Pilootprojekti raames viidi Prantsusmaal, Itaalias, Maltal ja Eestis läbi uuring, kuidas sulgpalliga tegelemine mõjutab ühiskonda – milline on mõju tervisenäitajatele ja tervishoiu kuludele, majanduse elavdamisele ning sotsiaalsele sidususele ja haridusele.  Pariisi Olümpiamängude ettevalmistusest andis haarava ülevaate Paris 2024 korralduskomitee juht ja Maailma Sulgpalliföderatsiooni juhatuse liige Etienne Thobois. Sulgpall ja parasulgpall toimuvad Pariisis ühes vähestest spetsiaalselt olümpiamängude jaoks rajatavas spordikompleksis. Eri riikide delegaadid arutasid töörühmades ka tippspordi ning parasulgpalli arendamise teemadel ning rääkisid kestlikust arengust sulgpallis ning sulgpalli tippvõistluste atraktiivsuse tõstmisest.

Euroopa Sulgpalliliidu galal anti välja auhinnad 2022. aasta parimatele. Aasta meessulgpalluri tiitli pälvis maailmameistriks tulnud Viktor Axelsen Taanist. Aasta naissulgpallur oli Isabel Lohau Saksamaalt, kes tuli eelmisel aastal segapaarismängus Euroopa meistriks ja pronksmedalile maailmameistrivõistlustel. Parima treeneri auhinna sai Saksamaa koondise treener Jeppe Ludvigsen. Parim noor oli juunioride Euroopa meister Alex Lanier Prantsusmaalt. Auhinnagala kulmineerus Euroopa Sulgpalliliidu Hall of Fame uute liikmete väljakuulutamisega, kelleks said Rio olümpiamängudel hõbeda võitnud, mitmekordsed Euroopa meistrid, maailmameistrivõistluste medalistid ja arvukatel mainekatel rahvusvahelistel turniiridel tiitleid võitnud Taani paarismängijad Kamilla Rytter Juhl ja Christinna Pedersen.

Eestit esindasid Bakuus delegaatidena Siiri Rajamägi ja Kathy-Karmen Kale ning Euroopa Sulgpalliliidu juhatuse liikmena Renna Unt.