fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Murufondi stipendaadid Marti Joost ja Emilia Shapovalova

14.03.2023

11ndal märtsil toimus Tallinna Sulgpalliklubi korraldatud üheksas Koit Muru mälestusturniir. Sellel aastal võisteldi uues Lenne sulgpallihallis ning registreerus rekordilised 153 osalejat.

Koit Muru mälestusturniiri korraldavad tema õpilased eesmärgiga austada oma treenerit. Samuti on eesmärgiks tuua kokku erinevate põlvkondade tegevsportlased ja harrastajad ning meelitada sulgpalli mängima ka need, kes sellest suurepärasest ja ilusast sportmängust kunagi eemale jäänud või selleni veel teed leidnud ei ole ning koguda rahalisi vahendeid Murufondi.

Turniiri avas tervituskõnega treener Muru üks edukamaid õpilasi, Tiit Vapper. Anti üle kaks Koit Muru noore sportlase stipendiumit, mõlemad summas 1 200 eurot. Korraldajate otsusel said stipendiumi Marti Joost (Nõo Sulgpalliklubi) ja Emilia Shapovalova (TÜASK).

Toimus ka isad vs pojad mäng, kus ühel pool olid isad Tanel ja Taimar Talts ja vastas pojad Rasmus ja Chris-Robin Talts. Sellele mängule said kaasa elada nii saalis istujad kui ka online-ülekande jälgijad. Põneva ja tasavägise mängu võitsid napilt noored.

Sellega võime IX Muruturniiri toimumise lugeda kordaläinuks, sest lisaks rõõmsatele sportlikele ja seltskondlikele emotsioonidele õnnestus võistluse osalustasudest ja õnneloosidest koguda Koit Muru nimelisse stipendiumifondi 3 500 eurot, millele lisaks on veel laekumas osalustasusid ka otse Murufondi kontole.

Murufondi eesmärk on toetada noori andekaid sulgpallureid oma ande teostamisel tippspordis. Murufondist antakse välja Muruturniiri noorte sportlaste stipendiumid. Samuti toetab fond Sulgpalliliidu noorte talentide programmi, mis aitab noori andekaid sulgpallureid nende sporditeel, et neil oleks kõik võimalused jõuda rahvusvahelises konkurentsis tippu.

Murufond kannab nime kauaaegse sulgpallitreeneri Koit Muru auks. Koit Muru tegutses treenerina üle kolmekümne aasta. Tema käe alt sirgusid mitmed omaaegsed Eesti tipud ja meistrivõistluste medalivõitjad. Ja veelgi rohkem oli neid, kellele treener Muru andis kaasa sulgpalli armastuse ja teadmise, et ausus, töökus ja vastase austamine on spordi alusväärtused.

Korraldajad tänavad turniiri toetajaid – Autospirit, Yonex, Europark, THConsulting, Saku, Teras Beach, Sulgpallivarustus, Rae vald – kõiki annetajaid ja osalejaid. Tänusõnad lähevad ka meie fotograafile Oleg Hartšenkole (XO Foto) ja Aavo Raigile ning turniiri toimumiskohale – Lenne Sulgpallihallile.

Murufondi tegevust on võimalik kõigil toetada, tehes annetuse kontole EE312200221068565010 (saaja: Eesti Sulgpalliliit, selgitus: Murufondi toetus).

Kohtumiseni uuel aastal juubeliturniiril!

Turniiri tulemused leiad siit ja pildigalerii siit.