fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti võitis Itaaliat 3:2

16.12.2022

EM-valikturniiril Hollandis jätkas Eesti koondis puhaste paberitega alistades 3:2 Itaalia. Avavoorus pidi Itaalia tunnistama Hollandi paremust seisuga 1:4.

Kohtumist alustati segapaarismänguga ja platsile astusid Kristjan Kaljurand/Helina Rüütel, teisel pool võrku oli itaallased David Salutt/Yasmine Hamza. Peaaegu tund aega kestnud kohtumise võitis kolmes geimis Kaljurand/Rüütel seisuga 21:19, 16:21, 18:21.

Meeste üksikmängus tegi oma selle valikturniiri esimese mängu Kart Kert, minnes vastamisi Fabio Caponioga. Tasavägise avageimi kaotas Kert 20:22 ja teises geimis võitis Capionio geimi kindlamalt 15:21.

Naiste üksikmängus kohtusid omavahel maailma 43. reket Kristin Kuuba ja 132. reket Judith Mair. Esimene geim möödus kuni joogipausini tasavägiselt, kuid sealt edasi keeras Kuuba kindlamalt punktid enda kasuks ja võitis 21:16. Teise geimi võitis Kuuba sama skooriga, kuid kindlama mänguga, nõnda asus Eesti kohtumist juhtima 2:1.

Meeste paarismängus läksid omavahel mõlema riigi meistrid, Kristjan Kaljurand/Raul Käsner ja Giovanni Greco/David Salutt. Avageimi võitsid itaallased 21:18, teises geimis olid kindlamalt üle Kaljurand/Käsner võites 21:16. Otsustavas geimis sai, aga Eesti paari jaks otsa ja vastu tuli võtta 11:21 kaotus.

Otsustavaks mänguks täna sai naiste paarismäng Kati-Kreet Marran/Helina Rüütel ja Yasmine Hamza/Judith Mairi vahel. Maailma edetabelis 53. real paiknev Marran/Rüütel tõid Eestile kindla võidu seisuga 21:14, 21:13, millega kindlustati Eestile 3:2 võit Itaalia üle.

Laupäeval kell 20:00 läheb Eesti alagrupi viimases mängus vastamisi Hollandiga.

Võistluse tabel saadaval siin.