fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Tauri Kilk on Yonex Estonian Junior kolmekordne võitja

12.12.2022

Nädalavahetusel peeti Tartu, A le Coq spordihoones kolm päeva rahvusvahelisi sulgpalliturniire. Pühapäeva pärast lõunaks olid võitjad selgunud juunioride, U17 ja U11-U15 vanuseklassides. Juunioride võistlust domineeris kindlalt Eesti juunioride koondise liider Tauri Kilk, võites kolm mänguliiki.

Yonex Estonian Junior 2022

Noormeeste üksikmängu võitja selgus kohe päeva esimeses kohtumises. Finaalis läksid vastamisi võistlusel esimest asetust omanud Tauri Kilk ja teist asetust omanud belglane Baptiste Rolin. Avageimi võitis Kilk kindlalt 21:10, kuid teise geimi keeras enda kasuks Rolin. Otsustavas kolmandas geimis algas mäng tasavägiselt ja joogipausiks juhtis eestlane kohtumist 11:10. Pärast pausi näitas Kilk kindlamat ja paremat mängu ning võitis turniiri seisuga 21:10, 17:21, 21:15.

Neidude üksikmäng oli ainuke mänguliik, kus finaalis kumbki osapool polnud Eestist. Antud finaalis läksid vastamisi Marketa Kohoutova (Tšehhi) ja Helena Santalahti (Soome). Avageimi järgi tundunus, et tšehhitarile tuleb kindel võit, kuna alistas vastse seisuga 21:9. Siiski võttis Santalahti teise geimi endale seisuga 21:19 ja kolmandas geimis kindlustas Kohoutova Yonex Estonian Junior esikoha endale seisuga 21:9, 19:21, 21:18.

Meeste paarismängus läksid vastamisi Eesti paarid Tauri Kilk/Hugo Themas ja Mario Kirisma/Robin Schmalz. Avageimi võitsid Kirisma/Schmalz seisuga 21:16, teine geim kuulus täpselt sama seisuga Kilk/Themasele. Kolmandas geimis surusid enda mängu paremini peale Kilk/Themas võttes turniir võidu endale geimivõiduga 21:11.

Neidude paarismängus võitsid esikoha Elisaveta Berik/Emili Pärsim, kui alistasid finaalis seisuga 21:17, 21:15 teise Tartu paari Kadi Ilvese/Marta Emili Telleri.

Segapaarismäng lõppes sarnaselt eelnevalt mainitud mänguliigile kahe geimiga. Finaalpäeva kolmanda kulla kindlustas Kilk endale koos Elisaveta Berikuga. Kindlalt mängiti üle Hugo Themas/Marelle Salu seisuga 21:8, 21:12.

Võistluste tulemused nähtaval siin.

Yonex Estonian U17 International 2022

Noormeeste üksikmängus läksid finaalis vastamisi Ivan Tsaregorotsev (Ukraina) ja Andrei Schmidt. Euroop U-17 edetabelis seitsmendal real paiknev ukrainalne kindlustas esikoha endale võiduga 21:17, 21:13.

Neidude üksikmängus läksid vastamisi omavahel ukrainlased Maria Korjagina ja Polina Barannõk. Esimese asetusega Korjagina võitis mängu kindlalt seisuga 21:14, 21:12.

Noormeeste paarismängus väljausid finaalis võitjatena Jegor Romanjuk/Ivan Tsaregorotsev (Ukraina), alistades finaalis 21:9, 21:19 Leedu paari Rokas Lesiskas/Nojus Tenikaitis.

Neidude paarismängus tulid võitjateks Maria Korjagina/Jaroslava Vantsarovska, võites kahes geimis seisuga 21:11, 21:14 Luxemburgi paari Mara Hafner/Kinga Toth-Kuthyt.

Segaaarismängus tõid Eestile U17 võistluselt esimese kulla Andrei Schmidt/Heili Merisalu. Schmidt/Merisalu mängisid pingelises esikoha kohtumises üle Ukraina paari Vladislav Stepantšenko/Polina Barannõki seisuga 22:20, 23:21.

Võistluste tulemused nähtaval siin.