fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Sulgpalliklubi Triiton tuli Klubide karika võitjaks

05.12.2022

3. ja 4. detsembril toimus Kääriku Spordikeskuses esmakordselt sulgpalli Klubide Karikas. Tegemist on võistkondliku turniiriga Eesti sulgpalliklubide vahel. Turniiril osales kokku 173 mängijat kuueteistkümnest erinevast klubist.

Turniiril kasutati saja punktini süsteemi ja kahe klubi vahel mängiti viies erinevas mänguliigis: meeste üksikmäng, naiste üksikmäng, meeste paarismäng, naiste paarismäng ja segapaarismäng.

Tugevaimas meistriliigas oli võistlustules seitse võistkonda, kellest neli tegutsevad Tartus ja kolm Tallinnast. Tartust osalesid Triiton, Veeriku ja kaks meeskonda TÜASKist. Tallinnast Raul Musta Sulgpallikool, Tallinna Kalev ja Tallinna Sulgpallikeskus.

Osaleda oli võimalik veel kahes liigas. Ühe liiga moodustasid omavahel esi- ja teise liiga mängijatest koosnevad võistkonnad ja kolmanda liiga 3. ja 4. liiga võistkonnad.

Kõige tugevamas meistriliigas olid kõige edukamad Lõuna-Eesti klubid. Favoriid ikoormat kandnud Triiton (koosseisus Kati-Kreet Marran, Helina Rüütel, Catlyn Kruus, Tauri Kilk, Anton Berik ja Mikk Õunmaa) alistas kõik enda teele sattunud klubid kindlalt. Teise koha meistriliigas mängis välja Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi esimene võistkond(Sale-Liis Teesalu, Kertu Margus, Kristjan Kaljurand, Mikk Järveoja). Kolmanda koha seitsmest osalenud võistkonnast saavutas Veeriku Badminton (Merit Mägi, Monika Radowska, Marcus Lõo, Artur Ajupov).  

Esiliiga ja 2. liiga võistkondade turniir osutus ilmselt turniiri kõige tasavägisemaks ja lõpuks väljus sealt võitjana sulgpalliklubi Triiton (Kadi Kaljumäe, Kätrin Lepp, Katre Siliksaar, Sander Merits, Martin Kangur, Erko Kasekamp). Antud liigas osales kaksteist 4-6 liikmelist võistkonda.

3. ja 4. liiga turniiril osales kokku neliteist võistkonda, mis tegi sellest kõige osalejate rohkema liiga. Selle liiga võitjaks tuli sulgpalliklubi Fookus Tallinnast (Silva Lips, Tiina Lell, Lauri Reilson, Erik Jüri Nurmela, Enn Lamp).

Turniiri korraldas Rainer Kaljumäe koos Eesti Sulgpalliliiduga. Turniiri korraldaja Rainer Kaljumäe sõnul oli turniiril osalejate suur arv omamoodi üllatus, aga järelikult oli sellist turniiri Eesti sulgpallile praegu vaja. Kindlasti mängisid turniiri edus suurt rolli Kääriku spordikeskuse väga head tingimused.

Meistriliiga finaal on järelvaadatav siit: https://sport.postimees.ee/7659509/jarelvaadatav-sulgpalli-klubide-karika-meistriliiga-finaali-voitis-triiton