fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

U-17 koondis võitis 3-2 Bulgaariat

03.09.2021

Reedel algas Sloveenias U-17 vanuseklassi võistkondlikvõistlus. Eesti koondise esimene vastane oli Bulgaaria. Pärast keerulist algust suutis U-17 koondis paarismängud toel kaotusseisu võiduks pöörata.

Neidude üksikmäng

Esimeses matšis läksid omavahel vastamisi Elisaveta Berik ja Kaloyana Nalbantova. Bulgaarlanna domineeris tervet kohtumist, esimeses geimis asus ta kohtumist juhtima 6:1, kuid intervalli ajaks oli vahe vähenenud kolmele punktile. Mõttepaus mõjus Nalbantovale hästi ja geimi teine pool kindlustas ta geimi võidu seisuga 21:12. Teine geim lõppes samasuguse skooriga ja nõnda läks Bulgaaria Eesti vastu juhtima 1-0.

Noormeeste üksikmäng

Teises mängus kohtusid omavahel Andrei Schmidt ja Stanimir Terziev. Avageimis oli esimene pool tasavägine ja pausile mindi Schmidti juhtimisel 11:10. Pärast joogipausi läks Schmidt oma teed ning tablool oli skooriks 20:10 eestlase kasuks. Schmidtil, aga geimpunkt nõnda lihtsalt ei tulnud ja geimi võidu võttis ta seisuga 21:16. Teine geim juhtis Schmidt veel seisul 10:8, kuid siis võttis Terziev järjest 13 punkti ja võitis geimi 21:10. Otustav geim oli tõeline thriller, intervalli ajaks oli küll tablool Schmidtil nelja punktiline edu ja kasutada oli tal ka kaks geim palli. Kahjuks, aga ei suutnud Schmidt neid realiseerida ja Bulgaaria mängumees keeras geimi enda kasuks võites kolmanda geimi 24:22. Kogu kohtumist läks Bulgaaria juhtima 2-0.

Neidude paarismäng

Kolmandas kohtumist läksid vajalikku punkti Eestile tooma Emili Pärsim ja Marta Emili Teller, vastasteks olid neil Tsveti Katerova/Joanna Jordanova. Avageim algas Pärsim/Telleri jaoks hästi, kohtumist juhiti mõttepausi ajal 11:8. Kuid pärast pausi said bulgaarlannad paremini minema ja viigistasid kohtumise seisul 14:14. Tähtsad punktid geimi lõpus pöörasid eestlannad enda kasuks ja võitsid esimese geimi 21:18. Teine geim möödus Bulgaaria paari taktikepi järgi, pärast intervalli suutsid Katerova/Jordanova väikese eduseisu kasvatada ja eestlannad tagasi mängu ei saanudki. Bulgaaria naispaar võitis teise geimi 21:14, ning läks vaja kolmandat geimi. Otsustavas geimis juhtisid Pärsim/Teller intervalliks 11:9. Pärast 41-minutilis rassimist tõid Pärsim/Teller kohustusliku võidupunkti Eestile, seisuks 1-2.

Noormeeste paarismäng

Neljandas mängus kohtusid Rene Leeman ja Chris Robin Talts Georgi Katerovi/Georgi Kiroviga. Eesti paar domineeris kohtumist täielikult ja vajalik võidupunkt toodi meeskonnale pärast 25-minutilist mängu seisuga 21:14, 21:13.

Segapaarismäng

Otsustavas kohtumises läksid omavahel vastamisi Hugo Themas/Emili Pärsim ja Stanimir Terziev/Tsvetina Popivanova. Esimene geim amöödus tasavägiselt ja punk-punkti mänguna. Geimi lõpuks olid Themas/Pärsim siiski kohtumist juhtima läinud 20:16 ja kasutada oli 4 geimpalli. Siiski suutsid Terziev/Popivanova seisu viigistada, õnneks Themas/Pärsim kindlustasid geimi võidu seisuga 23:21. Teine geim algas samuti pingeliselt, paraku seekord olid intervalli ajaks eestlased tagaajaja rollis 9:11. Geimi lõpus mängumeeste/naiste punktid võtsid eestlased endale ning kohtumine lõppes 23:21, 21:19. Sellega kindlustasid Themas/Pärsim kindlustasid sellega Eestile esimese võidu kuuendas alagrupis seisuga 3:2.

Eesti U-17 koondist ootab juba homme ees kohtumine Iisraeliga kell 15.00.

Võistluste tulemused nähtaval siin ja homse kohtumise otsepilt saadaval siin.