fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Tallinnas toimus rahvusvaheline parasulgpalli koolitus

01.09.2021

Eelmise nädala lõpus toimus Eestis kaks parasulgpalli koolitust, mis on eelduseks Eestis sulgpalli kõigile kättesaadavaks muutmisel. Koolitused toimusid Tallinnas Forus Tondi Spordikeskuses.

Rahvusvaheline üritus koosnes kahest koolitusest: treenerikoolitus ja administraatorite koolitus. Eestist osalesid Rainer Terras (SK Fookus) ja Mark Kuusk (Pärnu SK) treenerikoolitusel ning Kathy-Karmen Kale administraatorite koolitusel. Kuusk võttis koolituse kokku lühidalt öeldes „Väga lahe koolitus, huvi ja infot oli kõigil osalejatel nii palju, et peaaegu jäid pausid pidamat.“. Terras rääkis oma kogemusest “Väga hea silmaringi laiendav koolitus oli, andis kindlasti julgust ja tuge parasulgpalli harrastuse käima tõmbamiseks ning mulle kui treenerile kasulikke teadmisi sellel alal. Lisaks oli hea kuulda ka kuidas mujal riikides para sulgpalliga on.”. Treenerikoolitus algas reede hommikul klassiruumis tutvumisringide ja esimeste praktiliste teadmistega, mida andsid edasi koolitajad Kaity Hall Šotimaalt ja Anton Ivanov Venemaalt. Juba pärastlõunal said treenerid esimesed praktilised kogemused ratastoolis. Laupäeval oli põhirõhk püstistele klassidele ning praktilises osas said treenerid proovida näiteks kuidas on anda trenni vaegkuuljatele ning väljaku suuruse muutmisega kogeti ka kuidas on olla lühikest kasvu mängija.

Administraatori koolitusel oli põhirõhk võistluste korraldamisel ning võistlustel käimisel ning samuti mängija klassifitseerimisel. Koolitaja Justine Cammal (BEC) julgustas kõiki ka oma kogemusi ja vastulööke jagama ning leidis alati kõigi küsimustele lahendused. „Mulle oli koolitus kindlasti väga kasulik ja palju enne õhus olnud küsimusi said vastused. Sain teada ka, et meie olukord siin on sarnane mitmete teiste riikidega näiteks Slovakkiaga. Selle koolitusega ei tulnud kaasa mitte ainult uued teadmised, kuid kindlasti ka väärt kontaktid,“ rääkis Kathy oma kogemusest.

Rahvusvahelisele koolitusele eelneval neljapäeval oli kõikidel Eesti treeneritel võimalus osaleda ühepäevasel para sulgpallikoolitusel, mis oma ülesehituselt oli kompaktsem versioon rahvusvahelisest koolitusest. Koolitus koosnes samuti teoreetilisest ja praktilisest osast ning läbiviijaks oli samuti Kaity Hall.

Eesti Sulgpalliliit soovib omalt poolt tänada Badminton Europe, Eesti Paralümpiakomiteed ja kõiki parasportlasi, kes koolitusel abis olid.

Täna tegi olümpiadebüüdi parasulgpall Tokyos, kus võisteldakse kuues erinevas klassis.

Foto: Badminton Europe