fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Murufondi stipendaadid Tauri Kilk, Robin Schmalz ja Catlyn Kruus

01.09.2021

28. augustil toimus Tallinna Sulgpalliklubi korraldatud seitsmes Koit Muru mälestusturniir. Tavapäraselt toimuvad Muruturniirid märtsis, aga kahjuks tuli  Muruturniir sarnaselt eelmisele aastale COVID-19 viiruse tõttu edasi lükata. Sellele vaatamata registreerus seitsmendale Muruturniirile 91 osalejat.

Koit Muru mälestusturniiri korraldavad tema õpilased eesmärgiga austada oma treenerit. Samuti on eesmärgiks tuua kokku erinevate põlvkondade tegevsportlased ja harrastajad ning meelitada sulgpalli mängima ka need, kes sellest suurepärasest ja ilusast sportmängust kunagi eemale jäänud või selleni veel teed leidnud ei ole ning koguda rahalisi vahendeid Murufondi.

Turniiri avas tervituskõnega üks turniiri korraldajatest, Toomas Vallikivi. Anti üle kolm Koit Muru noore sportlase stipendiumit, igaüks summas 800 eurot. Korraldajate otsusel said stipendiumi Catlyn Kruus (Triiton), Tauri Kilk (Triiton) ja Robin Schmalz (TSKeskus).

Taas kohtusid Muruturniiril inimesed, kes pole kaua aastaid näinud – sulgpallisõprade taaskohtumine ongi Muruturniiri üks eesmärke. Sellega võime VII Muruturniiri toimumise lugeda kordaläinuks, sest lisaks rõõmsatele sportlikele ja seltskondlikele emotsioonidele õnnestus võistluse osalustasudest ja õnneloosidest koguda Koit Muru nimelisse stipendiumifondi 2 025 eurot, millele lisaks on veel laekumas osalustasusid ka otse Murufondi kontole.

Murufondi eesmärk on toetada noori andekaid sulgpallureid oma ande teostamisel tippspordis. Murufondist antakse välja Muruturniiri noorte sportlaste stipendiumid. Samuti toetab fond Sulgpalliliidu noorte talentide programmi, mis aitab noori andekaid sulgpallureid nende sporditeel, et neil oleks kõik võimalused jõuda rahvusvahelises konkurentsis tippu.

Murufond kannab nime kauaaegse sulgpallitreeneri Koit Muru auks. Koit Muru tegutses treenerina üle kolmekümne aasta. Tema käe alt sirgusid mitmed omaaegsed Eesti tipud ja meistrivõistluste medalivõitjad. Ja veelgi rohkem oli neid, kellele treener Muru andis kaasa sulgpalli armastuse ja teadmise, et ausus, töökus ja vastase austamine on spordi alusväärtused.

Korraldajad tänavad turniiri toetajaid – Autospirit, Yonex, Löwengrip, Europark, THConsulting, Saku, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet – kõiki annetajaid ja osalejaid. Eriliselt suured tänusõnad lähevad meie fotograafile Oleg Hartšenkole (XO Foto).

Murufondi tegevust on võimalik kõigil toetada, tehes annetuse kontole EE312200221068565010 (saaja: Eesti Sulgpalliliit, selgitus: Murufondi toetus).

Turniiri tulemused nähtaval siin.

Kohtumiseni uuel aastal!