fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Tauri Kilk ja Catlyn Kruus võitsid Hispaanias turniiri

13.06.2021

Täna pärastlõunal selgitati La Nucias, Hispaanias välja Spanish Junior International turniiri võitjad. Eesti mängija jäi alistamatuks nii meeste kui ka naiste üksikmängus.

Meeste üksikmängus kohtus finaalis Tauri Kilk (Triiton) prantslase Sacha Levequega. Varasemalt on mängijad kohtunud ühe korra Rootsis, toona võitis mängu Leveque. Esimeses geimis alustas Kilk tugevalt ja läks finaali juhtima 8:1, joogipausile mindi eestlase juhtimisel seisul 11:6. Geimi teine pool tuli Leveque, aga mängu tagasi ja viigistas kohtumise esmakordselt seisul 18:18. Külma närvi hoidnud Kilk ennast sellest mõjutada ei lasknud ja võttis kolm punkti järjest endale, ning võitis esimese geimi seisuga 21:18. Teist geimi alustas prantslane tugevamalt minnes juhtima 8:5. Intervalliks oli siiski tablool eestlase edu kolme punktiline seisuga 11:8. Edasi jätkus finaalmäng punkt-punkti heitlusena ja otsustavates punktides tõmbas Leveque pikema kõrre võites geimi 25:23. Otsustvas geimis juhtis prantslane kohtumist viimast korda seisul 3:2. Kilk läks kolmandas geimis juhtima ja enam vastast lähedale ei lasknud. Paari punktilist edu hoidis ta kindlalt ja pärast tunni ajast mängu tuli Kilk Spanish Junior Internationali võitjaks meeste üksikmängus seisuga 21:18, 23:25, 21:16.

Naiste üksikmängus jäi Hispaanias Catlyn Kruus (Triiton) alistamatuks, finaalis oli ta kahe geimiga üle inglannast Lisa Curtinist. Esimeses geimis oli tablool veel viigiseis seisul 7:7, joogipausile minnes oli Kruus ennast ette suutnud rebida ja juhtis kohtumist 11: 8. Väikest edu hoidis eestlanna edukalt ja vastast endale liiga lähedale uuesti ei lasknud. Esimese geimi võidu kindlustas Kruus skooriga 21:17. Teine geim alustas samuti Kruus teravamalt ja intervalliks juhtis geimi 11:6. Kuid kolme ja kahe punktiliste spurtidega tuli inglanna siiski mängu ja geim oli viigis seisul 20:20. Siiski pani Kruus enda tugevuse maksma ja võitis finaalmatši seisuga 21:17, 22:20. Tuues eestlastele tänase päeva esimese kuldmedali Hispaaniast.

Mängijaid juhendas Hispaanias Eesti U-19 koondise peatreener Heiki Sorge.

Võistluste tabelitega saab tutvuda siin.