fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Kilk ja Kruus jõudsid Hispaanias finaali

13.06.2021

Täna selgitatakse välja La Nucias, Hispaanias Spanish Junior International turniiri võitjad. Eesti mängijad jõudsid nii noormeeste kui ka neidude üksikmängus finaali.

Nooremeeste üksikmängus läks finaalkohta püüdma täna Tauri Kilk (Triiton), kes kohtus juunioride maailma edetabeli neljanda mängija Ethan Rose’iga Inglismaalt. Esimene geim möödus täielikult punkt-punkti mänguna ja kumbki mängija vahet sisse ei suutnud mängida. Nõnda oligi tablool viigiseis seisul 18:18. Geimi kõige tähtsamad punktid võttis Kilk endale ja võitis esimese geimi 21:18. Teine geim läks Rose kohtumist kindlalt juhtima 13:6. Sellest august eestlane ennast välja ei suutnud kaevata ning seisul 16:21 oli selge, et finalisti välja selgitamiseks läheb vaja kolmandat geimi. Otsustavas geimis alustas taaskord inglane kindlamalt minnes mängu juhtima 8:1. Seekord oli Kilgil vasturohi olemas ja viigistas mängu seisul 10:10, ning pausile minnes juhtis kohtumist 11:10. Viimast korda oli tablool viigiseis seisul 17:17. Otsustavad punktid mängis Kilk enda kasuks välja ja sammus finaali seisuga 21:18, 16:21, 21:18. Finaalis tuleb tal vastaseks Prantsusmaa mängija Sacha Leveque, kellel on Hispaanias neljas asetus.

Naiste üksikmängus alistas Catlyn Kruus (Triiton) poolfinaalis kindlalt prantslase Marie Cesari. Kruus alustas esimest geimi hästi ja oli mugavas eduseisus 13:8, kuid sellest seisust tuli Cesari välja ja mäng oli viigis seisul 14:14. Eestlanna tegi siis 7:0 spurdi ja kindlustas geimi võidu seisuga 21:14. Teine geim enam pinge nii kaua mängus ei püsinud, viigiseis oli viimast korda tablool seisul 8:8. Sealt suutis Cesari võita kõigest 4 punkti ja Kruus liikus finaali võiduga 21:14, 21:12. Finaalis on tal vastaseks Inglismaa mängija Lisa Curtin.

Meeste paarismängus pidid Tauri Kilk ja Oskar Männik (TÜASK) tunnistama prantslaste Mael Cattoeni ja Quentini paremust seisuga 14:21, 15:21. Naiste paarismängus pidid Kruus ja Üprus (TÜASK) vastu võtma kaotuse turiiril esimest asetust omavatelelt hispaanalastelt Lucia Rodriguezilt ja Ania Setienilt seisuga 10:21, 17:21. Seega jäid mõlemad paarid Hispaanias jagama 3.-4. kohta.

Mängijaid juhendab Hispaanias Eesti U-19 koondise peatreener Heiki Sorge.

Võistluste tabelitega saab tutvuda siin ja otsepilt võistlusest on saadaval siit.