fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti mängijad pääsesid Leedus kahes mänguliigis teise ringi

11.06.2021

Täna alustati Leedus Future Series kategooria võistlusel põhiturniiriga. Eesti mängijate jaoks oli päev erinevate emotsioonidega.

Meeste üksikmängus läks esimesena platsile Mihkel Laanes, kes kohtus Iisraeli mängija May Bar Netzeriga. Esimene geim möödus tasavägiselt, kuid intervalliks oli Laanes 10:11 kaotusseisus. Pärast pausi jätkas Netzer kindlamat ja võitis esimese geimi 21:13. Teine geim algas mäng sama rütmiga, ning taas juhtis pausi ajaks kohtumist Netzer 11:10. Ka otsutavas geimis hoidis initsiatiivi pärast pausi enda käes Iisraeli mängumees, nõnda tuli Laanesel vastu võtta kaotus 13:21, 13:21. Kohe pärast seda mängu asus platsile Karl Kert, kes läks vastamisi Hispaania mängija Alvaro Vazqueziga. Esimene kui ka teine geim olid tasavägised, kuid siiski kaldusid geimi lõpud hispaanlase kasuks. Kert pidi seega Leedus piirduma esimese ringiga kaotades kohtumise 18:21, 19:21.

Naiste üksikmängus kohtus Marelle Salu prantslanna Romane Cloteaux-Foucaultiga. Prantslane domineeris kohtumis täielikult ja pärast 17 minutit tuli Salul vastu võtta kaotus seisuga 7:21, 8:21. Elisaveta Berik läks esimeses ringis vastamisi neljandat asetust omava Iirimaa mängija Rachael Darraghiga. Selleski mängus oli eestlannal variante vähe ja kohtumine lõppes pärast 17 minutit, kui tablool oli seisuks 21:7, 21:8 Darraghi kasuks. Viimasena naistest asus platsile Emili Pärsim, kelle vastaseks oli Moldova mängija Elena-Alexandra Diordiev. Selles kohtumises tuli täna Eestile esimene võit, Pärsim võitis kohtumise 21:19, 21:10. Teises ringis läheb Pärsim vastamisi kohaliku mängija Samanta Golubickaitega.

Meeste paarismängus asusid võistlustulle esimest asetust omavad Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner. Esimeses ringis said nad jagu Tšehhi paarist Tadeas Brazdast ja Jan Janostkist seisuga 21:18, 21:14. Teise Eesti paarina läksid platsile Mario Kirisma ja Robin Schmalz, kelle vastasteks olid leedukad Mindaugas Dagilis ja Aivaras Kvedarauskas. Noored näitasid kindlat mängu ja tagasid pääsu teise ringi seisuga 21:15, 21:16. Järgmises ringis lähevad eelpool mainitud Eesti paarid omavahel vastamisi. Viimase meespaarina astusid täna platsile Mihkel Laanes ja Mikk Järveoja, kes läksid vastamisi Läti paari Davis Strazdinsi ja Alens Zandovskisega. Eesti paar midagi juhuse hooleks ei jätnud ja pärast 17 minutilist mängu sammusid kindlalt teise ringi seisuga 21:9, 21:8. Järgmises ringis ootavad neid Ukraina paar Oleg Amosov ja Andrei Don.

Naiste paarismängus osalesid ainukesena Emili Pärsim ja Marelle Salu, kes asusid teise ringi pääset püüdma Vytaute Fomkinaite ja Samanta Golubickaite vastu. Esimene geim oli Leedu paari mäng ning Fomkinaite ja Golubickaite võitsid geimi 21:12. Teine geim osutasid eestlannad korralikku vastupanu ja juhtisid kohtumist 15:8. Leedulannad vähendasid kuue punktilise spurdiga kaotusseisu ühe punktiliseks seisul 15:14. Geimi lõpus oli Pärsimil ja Salul kasutada kaks geim palli, kuid kumbagi ei suudetud realiseerida. Fomkinaite ja Golubickaite kasutasid oma ainsa matšpalli ära ja liikusid teise ringi seisuga 21:12, 23:21.

Segapaarismängus pidid Rene Leeman ja Emili Pärsim tunnistama Leedu paari Edgaras Slusnysi ja Vaida Slusniene paremust seisuga 21:10, 21:17.

Võistluste tabelitega saab tutvuda siin ja otsepilt võistlustest on saadaval siin.

Foto: Badminton Europe/Yevhen Lieskov