fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti mängijate jaoks lõppes EM

28.04.2021

Täna jätkusid Kiievis toimuvad Euroopa meistrivõistlused, kus platsile asusid Eesti mängijatest Mihkel Laanes/Helina Rüütel ja Raul Must.

Kolmanda väljaku esimeses kohtumises läksid Mihkel Laanes ja Helina Rüütel (BWF 120.) vastamisi Pawel Smilowski ja Magdalena Swiercynskaga (BWF 72.). Esimene geim algas tasavägiselt ja kumbki segapaar ei suutnud suurt edu saavutada, kuid puhkepausile mindi Poola paari eduseisul 11:10. Pärast pausi leidsid oma rütmi kiiremini Smilowski ja Swiercynska ning tegid 4-punktilise vahespurdi minnes juhtima 15:10. Laanes ja Rüütel ei suutnud vasturohtu leida ja pidid vastu võtma esimese geimi kaotuse seisuga 16:21.

Teine geim saavutasid eestlased väikese edu ja suutsid seda hoida edukalt ning pausile mindi Laanese ja Rüüteli eduseisul 11:7. Taaskord tegi Poola paar spurdi ja lõid tabloole seisuks 14:12. Eesti esisegapaar suutis küll tagasi võtta kolm matšpalli, kahjuks sellest aga ei piisanud ja EM debüüt lõppes kaotusega 16:21, 19:21. Järgmises ringis kohtub Poola paar neljandat asetust omavate taanlastega Mathias Christianseni ja Alexandra Bojega (BWF 17.)

Eesti mängijatest viimasena läks platsile Raul Must (BWF 87.), kelle vastaseks oli kolmandat asetust omav Taani esindaja Rasmus Gemke (BWF 12.). Esimene geim suutis Gemke kohe geimi algusest väikese edu kasvatada ja pausile mindi taanlase eduseisus 11:7. Pärast pausi võitis Must veel kuus punkti ja esimene geim lõppes seisul 13:21.

Teine geim algas samuti taanlase survega, ning Gemke saavutas 6:1 eduseisu. Must suutis keerulisest seisust välja tulla ja läks mängu juhtima seisuga 9:8. Kahjuks oli see ainuke kord kui Eesti esireket eduseisus oli. Pausile mindi taas taanlase eduseisus 11:9. Geimi teine pool möödus Gemke taktikepi järgi ja taanlane kindlustas järgmise ringi pääsme seisuga 21:13, 21:14. Järgmises ringis kohtub Gemke Hollandi mängumehe Joran Kweekeliga (BWF 117.)

Võistluste tulemustega saab tutvuda siin ja otsepilt EM-st on saadaval siin.

Foto: Badminton Europe/Yevhen Lieskov