fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Mees- ja naispaar piirdusid EM-l esimese ringiga

27.04.2021

Täna algasid Kiievis, Ukrainas 28. Euroopa meistrivõistlused, kus esimeste eestlastena astusid platsile Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel (BWF 46.)

Eesti esinaispaar kohtus Venemaa paari Viktoria Kozyreva ja Maria Sukhovaga (BWF 95.). Esimese geimi algus möödus punkt-punkti mänguna, kuid venelannad suutsid pausile minna eduseisus 11:9. Geimi teine pool viigistasid Marran ja Rüütel mängu seisul 11:11, ning suutsid ühe punktilist eduseisu hoida veel seisul 16:15. Eesti sulgpalli sõprade kahjuks suutsid Kozyreva ja Sukhova minna mängu juhtima enne geimi lõppu ja realiseerisid kindlalt ka enda geim palli, võites avageimi 21:18.

Teise geimi algus jätkus venelannade rütmis kui mindi juhtima 6:0. Marran ja Rüütel näitasid siis enda võitlusvaimu ja tegid kaheksa punktilise vahespurdi ning asusid kohtumist juhtima 8:6. Joogipausile mindi samuti eestlannade eduseisus 11:10. Pärast pausi suutis Eesti paar hoida oma eduseisu ning seisul 19:17 tundus, et võitja selgitamiseks on vaja kolmandat geimi. Siiski suutsid venelannad teha veel viimase tõuke ja võita mäng seisuga 21:18, 23:21. Järgmises ringis kohtuvad Viktoria Kozyreva ja Maria Sukhova favoriitidega Gabriela Stoeva ja Stefani Stoevaga (BWF 13.).

Eestlaste päeva teises kohtumises läksid Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner (BWF 202.) vastamisi prantslaste Fabiel Delrue ja William Villegeriga (BWF 151.). Esimene geim hoidis prantsuse paar ohje kindlalt enda kätes ja läksid pausile eduseisul 11:4. Pärast pausi ei suutnud Kaljurand ja Käsner ka enda mängu peale suruda ja esimene geim lõppes seisul 9:21.

Teise geimi alguses hoidsid initsiatiivi Kaljurand ja Käsner, ning juhtisid seisul 5:2 ja 8:5. Pausile mindi samuti Eesti esipaari eduseisul 11:7. Pausilt tagasi tulles olid prantslased head nõu saanud ja läksid mängu juhtima 14:12. Viimane viigiseis oli tablool seisul 16:16. Lõpuspurdi teinud prantslased võitsid mängu ja sammusid teise ringi seisuga 21:9, 21:16. Järgmises ringis kohtuvad nad meistritiitli mõtetega inglise paari Marcus Ellis ja Chris Langridgega (BWF 12.).

Homme alustavad Euroopa meistrivõistlusi Raul Must (BWF 87.) kes kohtub kolmandat asetust omava Taani mängija Rasmus Gemkega (BWF 12.). Veerandfinaali pääsu eest hakkavad võistlema Mihkel Laanes ja Helina Rüütel (BWF 121.), nemad kohtuvad Poola segapaariga Pawel Smilowski ja Magdalena Swierczynskaga (BWF 72.).

Võistluste tulemustega saab tutvuda siin ja otsepilt EM-st on saadaval siin.

Foto: Badminton Europe/Yevhen Lieskov