fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti mängijad pääsesid Poolas veerandfinaali

27.03.2021

Eile alanud põhturniiril kohtus meeste üksikmängus Raul Must (BWF 84.) Serbia mängija Luka Miliciga (BWF 191.), kes pääses põhiturniirile läbi kvalifikatsiooni. Must, kes naases pärast pikka pausi taas rahvuvahelisele sulgpalliareenile, leidis oma mängu kohe minnes ette seisuga 8:3. Must näitas esimeses geimis kindlat mängu ja võttis geimi 21:12. Teises geimis pakkus Serbia kolleeg rohkem vastupanu ja punk-punkti mängus mindi pausile serblase eduseisus 11:10. Pärast lühikest nõupidamist treeneriga suutis Must teha spurdi ja läks juhtima 19:12. Milic osutas veel vastupanu, kuid pärast 27 minutit oli Must kindlustanud võidu seisuga 21:21, 21:16.

Teises ringis kohtus Must Malaisia mängija Iskandar Zulkarnainiga (BWF 96.), kes on esindanud Malaisiat ka Thomas Cupil aastal 2018. Esimene geim algas Zulkarnaini jaoks veenvalt, ta läks juhtima 9:1. Pausile minnes oli seis malaisialase kasuks 11:3, edasi domineeris esimest geimi Zulkarnain ja võttis geimi endale 21:8. Teises geimis Must ei leinud ka enda rütmi ja vastu tuli võtta kaotus 8:21, 11:21.

Naiste üksikmängus teist asetust omav Kristin Kuuba (BWF 54.) mängis kindlalt üle Ungari mängija Vivien Sandorhazi (BWF 183.). Esimeses geimis oli viimane viigiseis 4:4, pärast mida läks Kuuba oma teed ja võitis kindlalt geimi 21:13. Teine geim suutis ungarlanna püsida mängus geimi esimeses pooles, kuid siis jõud rauges ja Eesti esireket vormistas võidu seisuga 21:13, 21:11. Veerandfinaali pääsu eest mängis Kuuba Hispaania mängija Beatriz Corralesiga (BWF 135.). Varasemalt on mängijad kohtunud kaks korda ja omavaheliste kohtumiste seis oli viigis. Kuuba surus enda mängu ilusti peale ja saavutas pausile minnes eduseisu 11:3. Pärast pausi liikus mäng samas rütmis edasi ja eestlanna kindlustas geimi seisuga 21:13. Teine geim osutas Corrales korraliku vatupanu kui läks juhtima 14:7, kolmas geim oli juba terendamas. Kuuba viigistas mängu seisul 19:19 ja võttis kindlalt ka järgmised kaks punkti ning sammus veerandfinaali seisuga 21:13, 21:19. Järgmises ringis kohtub Kuuba Malaisia mängija Eoon Qi Xuaniga (BWF 166.).

Mängijate loobumise tõttu otse põhiturniirile pääsenud Helis Pajuste (BWF 226.) kohtus esimeses ringis Ukraina esireketi Maria Ulitiniga (BWF 93.). Ukrainlanna oli küll favoriit, aga Pajuste ei teinud ta teise ringi pääsemist lihtsaks. Eestlanna osutas südi vastupanu, kuid sellest jäi väheks ja Ulitina suutis esimese geimi enda kasuks pöörata seisuga 21:16. Teine geim oli samuti tasavägine, kuid eestlannal tuli vastu võtta kaotus 16:21, 18:21.

Naiste paarismängus oli meie esipaaril Kati-Kreet Marranil ja Helina Rüütelil (BWF 54.) esimene ring vaba ja teises ringis kohtuti rootslaste Klara Johanssoni ja Malena Norrmaniga (BWF 141.). Marran ja Rüütel näitasid terve mäng head minekut. Esimene geim mindi pausile eestlannade 11:6 eduseisul, pärast pausi ei lasknud Marran ja Rüütel vastaseid endale lähemale ja võitisd geimi 21:13. Teine geim läks samamoodi ja Eesti paar võitis mängu 21:13, 21:11. Järgmises ringis minnakse vastamisi Anna Czuchra ja Julia Piwowariga (BWF 851).

Eestlastest on naiste paarismängus konkurentsis veel Catlyn Kruus ja Helis Pajuste, kes alistasid avaringis poolatarid Laura Bujaki ja Anna Dudaga (BWF 410.). Esimene geim algas tasavägiselt ja eestlannad juhtisid 17:13, kuid poolatarid ei olnud alla andnud ja võitsid geimi 21:19. Teises geimis toimis mäng paremini ja pausile mindi meie paari eduseisul 11:5. Pärast joogipausi jätkasid eestlased kindlat esitust ja võtsid geimi võidu 21:14. Kolmandas geimis domineerisid Kruus ja Pajuste tervet mängu ja võitsid otsustava geimi 21:10, nõnda pääsesid eestlannad teise ringi 19:21, 21:14, 21:10. Teises ringis kohtuti Sara Lončari ja Andjela Vitmaniga Serbiast. Mäng oli küll tasavägine kuid Kruus ja Pajuste võtsid kindla võidu 21:16, 21:19 ja kindlustasid veerandfinaali koha. Veerandfinaalis kohtutakse esimest asetust omava Türgi paari Bengisu Ercetini ja Vazlican Inciga (BWF 42.).

Esimeste eestlastena täna platsile läinud Mihkel Laanes ja Helina Rüütel (BWF 141.) alistasid kolmes geimis Poola paari Adam Szolci ja Julia Plawecka. Esimene geim möödus ülimalt tasavägiselt ja enamik ajast juhtisid poolakad. Laanesel ja Rüütelil oli seisul 22:21 kasutada geimpall, aga seda ei realiseeritud. Nõnda võitsid poolakad esimese geimi 24:22. Teine geim algas eestlaste jaoks hästi, kui mindi ette 8:4, kuid paar minutit hiljem oli tablool seis 9:9 ja pausile läks Eesti paar eduseisus 11:9. Pärast pausi hoidsid eestlased ohje enda käes ja võideti geim seisuga 21:18. Otsustavas geimis dikteerisid mängu Laanes ja Rüütel ning sammusid 16 parema sekka seisuga 22:24, 21:18, 21:15. Teises ringis mindi vastamisi taanlaste Oscar Sunekæri ja Simona Pilgaardiga. Esimeses geimis oli lahing tasavägine ja taanlased hoidsid paaripunktilist edu ning võitsid geimi 21:18. Teine geim algas Eesti paari jaoks paremini, suudeti edu hoida, kuid pausile mindi 11:10 taanlaste eduseisuga. Mäng jätkus tasavägiselt ja pinge oli õhus geimi lõpuni, seekord olid kindlamad Laanes ja Rüütel viies mängu kolmandasse geimi seisuga 21:19. Otsustavas geimis näitasid eestlased kindlat kätt ja võitsid mängu seisuga 18:21, 21:19, 21:15. Järgmises ringis minnakse vastamisi Milosz Bochati ja Wiktoria Adamekiga).

Kvalifikatsiooniringides olid meeste üksikmängus võistlustules Karl Kert, Mihkel Laanes ja Ragnar Sepp. Karl Kert (BWF 387.) alistas kõige pealt Camilo Borsti (BWF 229.) 21:8, 21:8. Teises kohtumises läks Kert vastamisi Hispaania mängija Carlos Pirisega (BWF 405.), kuid seal tuli vastu võtta napp kaotus 18:21, 20:22. Mihkel Laanes alistas esimeses matšis Tomasz Matoga 21:12, 21:12, teises ringis tuli tal vastu India esindaja Harshit Aggarwali (BWF 382.). Esimene geim domineeris Aggarwali ja võitis 21:6, teine geim osutas Laanes kõvemat vastupanu, kuid pidi ikka võtma vastu kaotuse 6:21, 15:21. Ragnar Sepp piirdus vaid ühe mänguga, kaotades Luksemburgi mängijale Yannick Feltesile 11:21, 9:21.

Naiste üksikmängus kvalifikatsioonis mänginud Catlyn Kruus (BWF 364.) alistas esimese ringi vastase Luksemburgi esindaja Zoe Sinico (BWF 766.) kindlalt 21:10, 21:9. Põhiturniiri pääsu eest asus Kruus võitlema poolaka Anastasia Khomichiga, selles mängus tuli võtta pärast tasavägist mängu 16:21, 18:21 kaotus vastu.

Täna on esimeste eestlastena platsil kell 10.00 Kristin Kuuba ja segapaar Mihkel Laanes ja Helina Rüütel.

Võistluste tulemusi on võimalik jälgida siit ja otsepilti mängudest saab näha siin.