fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti mängijad All England Openil

16.03.2021

Maailma vanim ja prestiižeim turniir toimub 111. korda. YONEX All England Open oli eelmine aasta viimane võistlus kus osalesid maailma tipud koos. Selletõttu ei mängita seekord Tokyo olümpia punktide peale, kuid kõik sulgpallurid unistavad All England Open karika tõstmisest enda pea kohale. Inglismaal, Birminghamis 17.-21. märtsini toimuv võistlus on BWF HSBC World Tour Super 1000 kategooria turniir kus tänavu on auhinnafond 850 000 dollarit.

Varasemalt on Eesti mängijatest ainult Kati Tolmoff osalenud All England Openil. Tänavu lisanduvad sellesse nimekirja Kristin Kuuba, Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel.

All England Open algab kolmapäeval 17. märtsil, kui peetakse kõik 80 esimese ringi mängu. Kristin Kuuba (BWF. 55) kohtub naisüksikmängu esimeses ringis taaskord Tai esindajaga, kuid seda puhku endise maailmameistri Ratchanok Intanoga (BWF. 6). Eesti sulgpallifännidele on Intano tuttav 2016. aasta Rio Olümpiamängudelt kui alagrupifaasis kohtus ta tolle aja Eesti esireketi Kati Tolmoffiga, tookord jäi tailanna peale. Naispaarismängus kohtuvad Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel (BWF. 60) esimeses ringis Taani paari Christine Buschi ja Amalie Schulziga (BWF. 53). Taani paariga on Rüütel varasemalt kohtunud kui paarismängus koos Kuubaga alistati 2018. aasta Leedu Euroopa karikaetapi finaalis taanlannad kahes geimis.

Meesüksikmängus on üle pika aja platsil taas maailma esireket Kento Momota (BWF. 1). Tema viimane võistlus pärineb 2020. aasta jaanuarist. Naisteüksikmängus andis eile teada olümpiavõitja Carolina Marin (BWF. 3), et peab All England Openi vahele jätma vigastuse tõttu mis kimbutas teda juba märtsi alguses toimunud Swiss Openil.

Eestist on YONEX All England Openil ka neljas esindaja, nimelt on Artur Zaluzhnõi ametis peakohtuniku asetäitjana.

Võistluste täpne ajakava peaks tulema välja täna, võistluste tabelitega on võimalik tutvuda siin.