fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Taani kaitses Euroopa meistritiitlit

22.02.2021

Sulgpalli võistkondlikel Euroopa meistrivõistlustel Soomes kaitses Taani koondis kaks aastat tagasi võidetud võistkondlikku Euroopa meistritiitlit.

Kuigi Taani koondis pidi teel finaali oodatust rohkem vaeva nägema, saadi finaalis kindel 3-0 võit Prantsusmaa üle.

Esimeses kohtumises tulid väljakule maailma teine reket Viktor Axelsen ja Cristo Popov (BWF 71). Popov osutas Axelsenile südi vastupanu, kuid pidi siiski vastu võtma kaotuse 16-21, 12-21.

Naiste üksikmängus kohtus Mia Blichfeldt Qi Xuefeiga. Selles kohtumises olid finaalmängudest prantslastel suurimad lootused võit võtta ja viia kohtumine ka neljandasse ning viiendasse mängu. Mäng kulgeski tasavägiselt, kuid Blichfeldt oli geimi lõppudes kindlam ning viis Taani 2-0 juhtima tulemusega 21-18, 21-19. Taanlastel avanes sellega võimalus tiitel võtta juba kolmanda, meeste paarismänguga. Taani koondis saatis väljakule oma esipaari Kim Astrupi ja Anders Skaarup Rasmusseni. Prantslaste poolt astusid vastu Ronan Labar ja Julien Maio. Maailma 15 paar näitas kindlat mängu ning tõi võidu Taanile 21-12, 21-14.

Taanile oli see neljas järjestikkune tiitlivõit ning kokku on neil võistkondlikelt Euroopa meistrivõistlustelt 18 kulda. Prantsusmaa koondisele oli hõbe võistkondlikul EM-l esmakordne poodiumile jõudmine. Pronksmedali said poolfinaalis Taanile 2-3 kaotanud Saksamaa ja Prantsusmaale 2-3 alla jäänud Venemaa.

Foto: Badminton Europe/ Koen Mutton