fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

EM finaalis Taani ja Prantsusmaa

20.02.2021

Võistkondlikel Euroopa meistrivõistlustel Soomes Vantaas selgusid eile põnevates poolfinaali vastasseisudes finalistid. Finaalipääsu kindlustasid endale tiitlikaitsja Taani ja Prantsusmaa.

Taanlased jõudsid poolfinaali oma algrupis kõik kohtumised võites. Avapäeval alistati kodus mängiv Soome kindlalt 5-0. Järgmistel päevadel tuli aga favoriidil väljakul rohkem vaeva näha. Erinevates koosseisudes mänginud Taani suutis võidu kindlustada nii Saksamaa kui Šotimaa üle vaid viimases otsustavas viiendas kohtumises 3-2. Teise koha tagas endale alagrupis Saksamaa.

Teisest alagrupist läksid edasi grupi võitjana Venemaa ja teisena Prantsusmaa. Nende omavaheline alagrupi liidrikoha otsustanud mäng kujunes pikaks ja tasavägiseks, mis lõppes Venemaa kasuks 4-1. Prantsusmaale andis teise koha avapäeval saadud napp 3-2 võit Hollandi üle. Algrupis viimase koha sai kõikides kohtumistes kaotusega leppima pidanud Inglismaa.

Esimeses poolfinaalis kohtusid loosi tahtel taas Venemaa ja Prantsusmaa ning seekord suutsid prantslased võtta magusa revanši paar päeva tagasi saadud kaotuse eest. Esimeses kohtumises viis maailma 21. reket Evgeniya Kosetskaya Venemaa koondise 1-0 juhtima võiduga Qi Xuefei (BWF 39) üle 21-19, 21-14. Meeste üksikmängus korvas Toma Junior Popov alagrupi mängu allajäämise Venemaa esireketile Vladimir Malkovile võites poolteist tundi kestnud maratonlahingu 14-21, 21-17, 21-15. Naiste paarismäng kujunes samuti ülipikaks heitluseks. Duo Anne Tran ja Lea Palermo said rohkem kui 90 minutit kestnud kohtumises kolmes geimis jagu Evegeniya Kosetskayast ja Alina Davletovast 21-18, 23-25, 21-11. Meeste paarismängus suutis Venemaa aga kindlalt matši seisu tasakaalustada kui Vladimir Ivanov ja Ivan Sozonov võtsid 21-13, 21-10 võidu Ronan Labari ja Julien Maio üle. Nii kujunes otsustavaks segapaarismäng, kus läksid vastamisi prantslaste poolelt Thom Gicquel ja Delphine Delrue ning venelastest tulid väljakule Rodion Alimov ja Alina Davletova. Koondisekaaslaste hääleka kaasaelamise saatel suutsid pingeid täis mängus kaalukausi enda kasuks kallutada prantslased. Kuigi esimene geim kaotati, oli hiljuti World Tour võistluste heade esinemistega maailma edetabelis 13. kohale tõusnud Gicquelil ja Delruel värskust ja jõudu mängu teises pooles rohkem ning Prantsumaa pääses finaali võiduga segapaarismängus 18-21, 21-15, 21-9.

Teises poolfinaalpaaris võis favoriidiks pidada turniiril esimese paigutusega Taanit. Alagrupi mängudes erinevaid koosluseid katsetanud taanlased panid Saksmaa vastu poolfinaaliks välja oma parima rivistuse. Sakslased nimekatele vastastele midagi siiski kergelt ei andnud. Esimeses kohtumises suutsid hoopis Mark Lamsfuss ja Isaleb Herttrich viia Saksamaa 1-0 juhtima alistades Mathias Christianseni ja Alexandra Boje 21-18, 21-17. Üksikmängudes aitasid aga Taani nimekad staarid taas juhtimise endale võtta. Maailma teine reket Viktor Axelsen võttis kindla võidu Max Weisskircheni üle 21-13, 21-8. Mia Blichefeldt (BWF 12) vajas aga Yvonne Li (BWF 27) alistamiseks tundi ja kolme geimi 21-17, 12-21, 21-16.

Esimene võimalus poolfinaal enda kasuks lõpetada avanes Taanil meeste paarismängus, kus maailma edetabeli 15. paar Kim Astrup ja Anders Rasmussen mängisid maailma edetabeli 21. paari Mark Lamsfussi ja Marvin Seideli vastu. Esimese geimi võrdses heitluses jäid peale kahe punktiga sakslased. Teises geimis lagunes taanlaste mäng aga sootuks ning Lamsfuss ja Seidel viigistasid 21-19, 21-5 võiduga kohtumise üldseisu. Otsustavas naiste paarismängus tulid väljakule taanlaste poolt Maiken Fruegaard ja Amalie Magelund ning sakslastest Isabel Herttrich ja Kilasu Ostermeyer. Kumbki paar mängis oma tavapärastest paarilistest erinevate partneritega ning esimeses geimis suutsid paremat koostööd näidata Fruegaard ja Magelund. Teiseks geimiks olid aga ka sakslased kohanenud ja võtsid omakorda geimivõidu. Viimases otsustavas geimis läks Taani paar juba alguses juhtima ja jõudis esimesena matšpallideni. Sakslased ei andnud siiski alla ja suutsid 15-20 kaotusseisust päästa neli matšpalli, kuid mängu viigistada siiski mitte. Napi võiduga 21-11, 18-21, 21-19 pääses finaali Taani.

Prantsusmaa ja Taani finaal algab 15.00 ning otseülekannet näeb badmintoneurope.tv.

Foto: Badminton Europe / Koen Mutton