fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Euroopa parimad alustavad võistkondlikku EM-i

16.02.2021

Täna algab Soomes Vantaas võistkondlike Euroopa meistrivõistluste finaalturniir. Uus Euroopa meister selgub viie võistluspäeva jooksul kaheksa võistkonna konkurentsis. Otse finaalturniirile pääses tiitlikaitsjana Taani ja korraldajana Soome. Ülejäänud kuus finalisti selgusid detsembris peetud kvalifikatsioonivõistlusel.

Finaalturniiri esimene etapp mängitakse alagruppides, kust poolfinaalidesse saab iga alagrupi kaks parimat. Favoriit Taaniga on ühes alagrupis Saksamaa, Šotimaa ja Soome. Teisest alagrupist püüavad edasipääsu Inglismaa, Holland, Prantsusmaa ja Venemaa.

Lisaks Taanile võib soosikuteks pidada kaks aastat tagasi hõbedaga lõpetanud Saksamaad ning ka Prantsusmaa ja Venemaa koondiseid.

Selleks, et tagada kohapeal turvaline võistlemine, pidid kõik võistkonnad enne võistlust olema kolm päeva kohapeal karantiinis ning tegema saabumise eel ning kohapeal mitmeid koroonaviiruse teste. Kuigi kolme mängija ja ühe ametniku Soome saabumisel tehtud proov oli positiivne, siis peale kordusproovide ning antikehade testide põhjalikku analüüsi, mis näitasid viiruse varasemat põdemist, andsid Vantaa tervishoiu asutused loa kõigile võistkondadele alustada.

Esimestes kohtumistes lähevad täna kell 13.00 vastamisi Inglismaa ja Venemaa ning Prantsusmaa ja Holland. Teine alagrupp alustab kell 18.00, kus võõrustajad kohtuvad Taaniga ja Saksmaa mängib Šotimaaga.

Eesti koondis saavutas detsembris alagrupiturniiril teise koha. Eesti alagrupist pääses finaali Inglismaa.

Kõiki mänge Euroopa parimate sulgpallurite osavõtul saad näha otseülekandes badmintoneurope.tv

Tulemused ja ajakava siin.