fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Eesti mängijad säilitasid maailma edetabelis oma koha

03.02.2021

Eile avaldas Maailma Sulgpalliföderatsioon (BWF) uued maailma edetabelid. Maailma edetabel külmutati koroonaviirusest tingitud võistluste ärajäämise tõttu 17. märtsil eelmisel aastal.

Kuigi sügisel taas mõned Euroopa ja maailmakarikaetapid mängiti, siis tavapäraselt iga nädal uuenev maailma edetabel avaldati taas alles nüüd. Kui seni on maailma edetabel arvestanud aasta jooksul mängitud kümmet parimat turniiri, siis ajutiselt on muutunud ka edetabeli koostamise põhimõtteid. Mängijatele jäid alles kõik punktid, mis neil olid eelmise aasta 17. märtsi seisuga ja vahepeal mängitud turniirid võetakse täiendavalt arvesse.

Eesti sulgpalluritest on endiselt parima edetabeli kohaga naiste üksikmängus Kristin Kuuba, kes asub 56. kohal. Maailma edetabelit juhib Tai Tzu Ying Hiina Taipeist ja teine on Chen Yu Fei Hiinast. Maailma edetabeli top viiekümnes on suur osa kohtadest Aasia mängijate käes. Euroopa mängijate arvestuses on Kuuba neljateistkümnes.

Ka Eesti meeste esireketi Raul Musta koht uues edetabelis ei muutunud. Must on edetabelis 84. astmel. Meestest hoiab endiselt maailma edetabelis liidri kohta Kento Momota Jaapanist ning talle järgnevad taanslased Viktor Axelsen ja Anders Antonsen.

Koha võrra langesid naiste paarismängus Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel, kes nüüd on edetabelis 61. kohal.

Segapaarismängus on Helina Rüütel ja Mihkel Laanes 138. kohal.

Meeste paarismängus on Eesti parimad Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner maailma edetabelis 200. kohal.