fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

World Tour finaali võitjad Anders Antonsen ja Tai Tzu Ying

01.02.2021

Pühapäeval kulmineerus 2020. aasta sulgpalli World Tour sari finaalvõistlusega, kus auhinnafondiks oli 1,5 miljonit dollarit. Tavapäraselt mängitakse World Tour finaal aasta lõpus igas mänguliigis kaheksa parima osavõtul. Koroonaviirus lükkas seekord finaali toimumise aga uue aasta algusesse. Eelmisel aastal jäid paljud plaanitud võistlused ära ning nii mängiti kaks viimast maailmakarika etappi Tais vahetult finaali toimumise eel.

Meeste üksikmängus võitlesid end hooaja lõpuvõistlusel finaali kaks taanlast maailma edetabeli kolmas Anders Antonsen ja neljas Viktor Axelsen. Kahel eelneval nädalal oli kummagi Tais peetud turniirivõidu teeninud Axelsen. Antonsen esines tagasihoidlikumalt, langedes esimesel peetud turniiril konkurentsist juba avaringis. Finaaletapiks oli aga detsembri alguses koroonaviirusesse haigestunud Antonseni vorm järjest paranenud. Kolmegeimiliseks kujunenud mängus domineeris Antonsen esimest ja kolmandat geimi ja võttis oma karjääri esimese hooajalõpu võistluse võidu tulemusega 21-16, 5-21, 21-17.

Naiste üksikmängus oli kolmel Tais võisteldud nädalal finaalis esindatud alati sama paar. Maailma esireket Tai Tzu Ying Hiina Taipeist ja olümpiavõitja Carolina Marin Hispaaniast. Esimesel kahel võistlusnädalal võttis turniirivõidud Marin. World Tour finaalvõistlusel õnnestus Tai Tzu Yingil saada põnevas heitluses aga magus revanš. Maailma esireket küll esimese geimi kaotas, kuid kogus end teises geimis ning suutis kolmandas tulla lõpu eel välja kaotusseisust. Üle tunni aja kestnud kohtumises jäid Tai Tzu Yingi võidunumbrid 14-21, 21-8, 21-19.

Meeste paarismängus jätkasid maailmakarikasarja finaalis täiseduga ka kahel eelmisel nädalal World Tour etapid võitnud Lee Yang ja Wang Chi-Lin Hiina Taipeist. Finaalis olid neil seekord vastas maailma edetabeli teine paar ja valitsevad maailmameistrid Indoneesiast Mohammad Ahsan ja Hendra Setiawan. Lee ja Wang kindlustasid World Tour finaali võidu 21-17, 23-21.

Ka segapaarismängus läksid kolmel järjestikkusel nädalal peetud turniiride võidud samale paarile. Kodus mängides särasid Dechapol Puavaranukroh ja Sapsiree Taerattanachai. Maailma edetabelis kolmandal astmel asuvad Puavaranukroh ja Taerattanachai olid finaalis kolmes geimis üle maailma edetabelis kuuendat kohta hoidvast Korea duost Seo Seung Jaest ja Chae Yu Jungist 21-18, 8-21, 21-8.

Naiste paarismängus domineerisid koroonaviiruse tõttu eemale jäänud Jaapani koondise tugevate naispaaride puudumisel Korea paarid. Finaalis kohtusid maailma edetabeli kolmandad Lee So Hee ja Shin Seung Chan ning kuuendal kohal asuvad Kim So Yeong ja Kong Hee Yong. Maratonmängus, mis kestis tund ja kolmkümmend kaks minutit, oli Kimil ja Kongil teises geimis kasutada kuus matšpalli, mille realiseerimine ebaõnnestus. Otsustavas geimis olid võimalused mõlemal paaril, kuid viimastel punktidel võtsid võidu Lee ja Shin 15-21, 26-24, 21-19.

Maailmakarika võistlused jätkuvad märtsi alguses Šveitsis, kui ühtlasi jätkub võistlus Tokyo OM piletite nimel. Šveitsi World Tour etapil jätkavad võistlemist ka Eesti mängiad, olümpiale pürgiv Kristin Kuuba üksikmängus ning Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel paarismängus.

Foto: Badminton Photo, Badminton Europe