fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Tai kahel tippturniiril võidutsesid samad mängijad

25.01.2021

Pühapäeval lõppes Bangkokis Toyota Thailand Open. Tegemist oli teise samas kohas järjest mängitud World Tour 1000 võistlusega. Mõlemad turniirid läksid ühtlasi arvesse, et selgitada välja sel nädala peetava 2020. aasta World Tour finaalvõistlusel osalejad.

Toyota Thailand Openil viisid viiest mänguliigist neljal võidukarika koju samad mängijad, kes eelnevalgi nädalal seisid poodiumi kõrgeimal astmel.

Meeste üksikmängus võttis teise võidu Viktor Axelsen Taanist. Maailma edetabeli neljas reket kohtus seekord finaalis kaasmaalase Hans Kristian Solberg Vitthinghusiga. 35-aastasele Vittinghusile, kes kunagi oli maailma esikümne mängija, oli see üle mitme aasta esimene kord World Tour võistlusel taas finaali jõuda. Poolfinaalis sai ta seejuures jagu kolmanda paigutusega Anders Antonsenist. Finaaliks aga Vittinghusil enam eelmistes mängudes näidatud jõudu ei jagunud ja Axelsen kindlustas tiitli 21-11, 21-7.

Naiste üksikmängus oli finaal eelmise nädal täpne kordus. Carolina Marin Hispaaniast kohtus maailma esireketi Tai Tzu Yingiga Hiina Taipeist. Kuigi mäng oli seekord tasavägisem, väljus võitjana taas Marin 21-19, 21-17.

Teist nädalat järjest võtsid võidu segapaarismängus kodupubliku rõõmuks esimese paigutusega Dechapol Puavaranukroh ja Sapsiree Tarattanachai. Seekord saadi jagu neljanda asetusega Korea paarist Seo Seung Jaest ja Chae Yujungist 21-16, 22-20.

Meeste paarismäng oli neljas mänguliik, kus keegi eelmise nädala võitjaid väärata ei suutnud. Lee Yang ja Wang Chi-Lin Hiina Taipeist alistasid teel finaali kõik vastased ja olid finaalmängus 21-13, 21-18 paremad Malaisia paarist Aaron Chiast ja Soh Wooi Yikist.

Uued võitjad selgusid vaid naiste paarismängus, kui eelmise nädala parimad Greysia Polii ja Apriyani Rahayu pidid reketid pakkima poolfinaalis. Finaali mängisid end kaks Korea paari võistlustel kolmanda paigutusega Lee So Hee ja Shin Seung Chan ning neljanda asetusega Kim So Yeong ja Kong Hee Yong. Kahe Korea paari duellis jäid peale Kim ja Kong tulemusega 21-18, 21-19.

Toyota Thailand Open tõi selguse ühtlasi sel nädalal mängitava World Tour finalistide nimekirja. Igas mänguliigis kaheksa parima osalusel peetavasse finaali said 2020 World Tour edetabeli alusel kutse järgnevad mängijad. World Tour finaal algab Bangkokis kolmapäeval ja lõpeb finaalidega pühapäeval.