fbpx

Kus mängida?

Kõik maakonnad
Harjumaa
Hiiumaa
Ida-Virumaa
Järvamaa
Jõgevamaa
Lääne-Virumaa
Läänemaa
Pärnumaa
Põlvamaa
Raplamaa
Saaremaa
Tartumaa
Valgamaa
Viljandimaa
Võrumaa

Warning: Undefined variable $html in /data01/virt84004/domeenid/www.badminton.ee/htdocs/wp-content/themes/sulka/functions.php on line 2026
White Stripe Element

Sulgpalli tipud alustavad aastat Tais

11.01.2021

Teisipäeval algab Bangkokis 2021. aasta esimene sulgpalli suurturniir YONEX Thailand Open. Kuigi tegemist on 2021. aastal mängitava esimese World Tour 1000 võistlusega, läheb see arvestuslikult veel eelmise aasta World Tour sarja.

Kuna COVID-19 sundis ära jätma eelmisel aastal enamuse World Tour etappe, tehti aasta teise poole rahvusvaheline kalender täielikult ringi. Sügisel mängiti paar World Tour turniiri Euroopas ja nn Aasia võistlused on kavas jaanuaris. Tais võistlevad maailma parimad sulgpallurid kolmel nädalal järjest. Seda kõike selleks, et luua sportlastele turvaline “mull”. Kõik võistlejad ja võistlusega seotud personal saabus Taisse nädal enne, et olla võistluse eel isolatsioonis. Saabumisel tehtud üle 800 COVID proovi osutusid negatiivseteks. Võistlus siiski koroonaviirusest puutumata ei jäänud. Vahetult turniiri eel andis positiivse proovi meeste maailma esireket Kento Momota Jaapanist, mis tõi kaasa kogu Jaapanis koondise võistlusest loobumise. Samuti jäi positiivse proovi tõttu Taisse sõitmata meeste paarismängu maailma esinumbritel Indoneesia paaril Marcus Fernaldi Gideonil ja Kevin Sanjaya Sukamuljol.

Siiski on Thailand Openil võistlejate read väga esinduslikud. Meestest on parimate paigutustega maailma edetabeli teine Chou Tien Chen Hiina Taipeist ning edetabeli kolmas Anders Antonsen Taanist. Naiste üksikmängus on esimese asetusega maailma esireket Tai Tzu Ying Hiina Taipeist. Eurooplaste parim olümpiavõitja Carolina Marin Hispaaniast on maailma edetabeli alusel paremuselt kolmas mängija, kes Tais võistlemas.

Võistluste tabeleid ja tulemusi näed siin.

Vaata otseülekannet BWF youtube kanalis siin.